Tai iš tikrųjų labai skanus ir paprastas turkiškas receptas, kurį galima lengvai pasigaminti namuose.
REKLAMA
  
  REKLAMA
     
 INGREDIENTAI:
- 500 gramų vištienos šlaunelių mėsa
 - 1 vienetas citrinų
 - 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
 - 1 valgomasis šaukštas paprikų pastos
 - 1.5 arbatinio šaukštelio džiovintas čiobrelis
 - 1.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
 - 1.5 arbatinio šaukštelio džiovintos mėtos
 - 1 arbatinis šaukštelis pomidorų pastos
 - 1 arbatinis šaukštelis raudonosios paprikos milteliai
 - šiek tiek druskos
 
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
    
  Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenyje sumaišyti aliejų, paprikų ir pomidorų pastas, citrinų sultis, džiovintus čiobrelius, mėtas ir čiobrelius, druską ir juoduosius pipirus, paprikos miltelius.
 - Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į indą su marinatu. Gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve mažiausiai 30 min. Bet aš rekomenduoju palikti kelioms valandoms, o geriausiai per naktį.
 - Įkaitinti keptuvę. Kepti vištieną ant vidutinės ugnies apie 15 min., apvartant mėsą. Jei naudosite grilį - tuomet suverti ant iešmelių ir kepti kaip įprastus šašlykus.
 - Vištienos iešmelius patiekti su keptomis ar šviežiomis daržovėmis, salotomis, plovu.
 
REKLAMA
 
  
