• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 430 gramų miltai
  • 245 gramai margarino
  • 155 gramai cukraus
  • 300 gramų uogienės ((obuolienė))
  • 75 gramai žemės riešutų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 40 gramų vandens

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 430 gramų miltai
  • 245 gramai margarino
  • 155 gramai cukraus
  • 300 gramų uogienės ((obuolienė))
  • 75 gramai žemės riešutų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 40 gramų vandens

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 25

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišome. 40 g kiaušinio lengvai paplakam su vandeniu, tik tiek, kad susimaišytų, bet nesuputotų. Riešutus sukapojam.
  2. Į miltų mišinį įpjaustom margariną ir pirštais malam tol, kol masė ima panašėti į žvyrą. Supilam kiaušinį-vandenį ir minkom, kol visa masė dubenyje sukimba į vieną didelį tešlos gniutulą.
  3. Orkaitę įkaitinti iki 220. Skardą išklojam kepimo popieriumi. Ant miltais pabarstyto stalo dedam tešlą ir iškočiojam 3-5 mm storio stačiakampį. Supjaustom jį vienodo dydžio juostelėm. Pusę jų aptepam obuolių uogiene, likusias uždedam ant viršaus ir guldom į skardą.
  4. Aptepam kiaušinio plakiniu (tikriau tuo, kas liko iš kiaušinio atėmus 40 g), apibarstom riešutais ir kepam, kol pasidaro rudos, maždaug 20 minučių. Ataušinti geriausia ant grotelių.

Autorius: Ieva Visockytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų