Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 220 gramų cukraus (kremui, rudas)
- 1 vanilės (kremui, ankštis)
- 75 gramai kvietinių miltų (kremui)
- 600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 750 mililitrų pieno (kremui)
- 1 druskos (tešlai)
- 150 gramų sviesto (kremui)
- 300 gramų sviesto (tešlai)
- 225 gramai grietinės (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230°C orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti.
Kremo gaminimas:
1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 minučių.
3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.
Skanaus:))
INGREDIENTAI:
- 220 gramų cukraus (kremui, rudas)
- 1 vanilės (kremui, ankštis)
- 75 gramai kvietinių miltų (kremui)
- 600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 750 mililitrų pieno (kremui)
- 1 druskos (tešlai)
- 150 gramų sviesto (kremui)
- 300 gramų sviesto (tešlai)
- 225 gramai grietinės (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230°C orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti.
Kremo gaminimas:
1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 minučių.
3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.
Skanaus:))
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą