REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 60 gramų džiūvesėlių
  • 100 gramų pieno
  • 25 gramai baravykų (džiovinti)
  • šiek tiek druskos
  • 40 gramų aliejaus
  • 60 gramų sviesto
  • 400 gramų vištos faršo (maltas su odele)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Grybus perplauti, užmerkti šaltame vandenyje 3 valandoms. Paskui tame pačiame vandenyje išvirti (jei reikia, įpilti daugiau vandens), nukošti, supjaustyti ir sumaišyti su sviestu.
    Į faršą įmušti 3 kiaušinius, supilti pieną, įberti druskos ir išminkyti. Daryti plokščius paplotėlius, ant kiekvieno uždėti po šaukščiuką grybų su sviestu, sulenkti, užspausti kraštus ir suapvalinti galus, suteikiant kotletams ovalinę formą.
    Kotletus pavolioti džiūvėsėliuose, paskui plaktame kiaušinyje, po to dar kartą džiūvėsėliuose ir apkepti įkaitintame aliejuje, kol pasidengs auksine plutele.
    Pabaigti kepti orkaitėje arba troškintuve.
    Patiekiami su virtomis bulvėmis ir keptais obuoliais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų