REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas aguonų
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 300 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 10 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vandenį pašildyti, sudėti pusę miltų, su cukrumi ištrintas mieles. Gerai išmaišyti, paviršių pabarstyti miltais ir pastatyti 20 minučių, kad pakiltų.
    Kai pakyla suberti likusius miltus, sudėti aguonas, supilti aliejų, pasūdyti ir minkyti, kol tešla nelips prie rankų.
    Paviršių sulyginti ir palikti, kad pakiltų (galima per naktį laikyti, arba jei laiko neturite keletą valandų, bet manau tikrosios šeimininkės, norinčios, kad tešla pakiltų pakankamai gerai, laikys per naktį. Aš laikiau per naktį).
    Tuomet iš tešlos daryti piršto storio volelius, supjaustyti nedideliais gabaliukais, dėti į miltais pabarstytą skardą ir kepti 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių, arba kol gražiai pagels.
    Kūčiukus valgyti su aguonų pienu ar kisieliumi.
    Per kūčių vakarienę būtina paragauti visų patiekalų, kad ateinantieji metai būtų sotūs ir turtingi.
    Paskiausiai geriamas raudonasis kisielius ir valgomi kūčiukai su miešiumi.
    Visų patiekalų nors truputį stengtasi palikti vėlėms.
    Tikėta, kad Kūčių naktis - stebuklinga. Kūčių naktį gyvuliai kalba žmogaus balsu, o vidurnaktį vanduo akimirksniu tampa vynu.
    Šienas, maisto likučiai nuo šventinio stalo ankstyvą Kalėdų rytą išdalijami gyvuliams.
    Sėkmės ir skanaus!

Autorius: Mia30

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas aguonų
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 300 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 10 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vandenį pašildyti, sudėti pusę miltų, su cukrumi ištrintas mieles. Gerai išmaišyti, paviršių pabarstyti miltais ir pastatyti 20 minučių, kad pakiltų.
    Kai pakyla suberti likusius miltus, sudėti aguonas, supilti aliejų, pasūdyti ir minkyti, kol tešla nelips prie rankų.
    Paviršių sulyginti ir palikti, kad pakiltų (galima per naktį laikyti, arba jei laiko neturite keletą valandų, bet manau tikrosios šeimininkės, norinčios, kad tešla pakiltų pakankamai gerai, laikys per naktį. Aš laikiau per naktį).
    Tuomet iš tešlos daryti piršto storio volelius, supjaustyti nedideliais gabaliukais, dėti į miltais pabarstytą skardą ir kepti 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių, arba kol gražiai pagels.
    Kūčiukus valgyti su aguonų pienu ar kisieliumi.
    Per kūčių vakarienę būtina paragauti visų patiekalų, kad ateinantieji metai būtų sotūs ir turtingi.
    Paskiausiai geriamas raudonasis kisielius ir valgomi kūčiukai su miešiumi.
    Visų patiekalų nors truputį stengtasi palikti vėlėms.
    Tikėta, kad Kūčių naktis - stebuklinga. Kūčių naktį gyvuliai kalba žmogaus balsu, o vidurnaktį vanduo akimirksniu tampa vynu.
    Šienas, maisto likučiai nuo šventinio stalo ankstyvą Kalėdų rytą išdalijami gyvuliams.
    Sėkmės ir skanaus!

Autorius: Mia30

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų