INGREDIENTAI:
- 1 vienetas agurkų (šviežias)
- 2 vienetai bulvių (virtos)
- šiek tiek cukraus
- 2 vienetai morkų (virtos)
- 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
- šiek tiek salotų
- 2 vienetai svogūnų
- 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 200 gramų kelmučių (konservuoti)
- šiek tiek druskos
- 1 vienetas burokėlių (virtas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grybus išgriebkite iš marinato ir gerai nuvarvinkite.
Svogūnus susmulkinkite, morkas, burokėlį ir bulves supjaustykite kubeliais, agurką - juostelėmis. Paruoštas daržoves atsargiai sumaišykite.
Alyvuogių aliejų išsukite su citrinų sultimis ir smulkintomis petražolėmis. Salotinę išklokite salotų lapais, ant viršaus sudėkite sumaišytas daržoves, suberkite grybus.
Tiekdami apliekite aliejaus ir citrinų padažu.