Gaminau pagal savo išmonę ir skonį. Galima keisti sudedamųjų dalių proporcijas, vis kitoks skonis bus. Pavadinimas kilo iš prisiminimo, jog mano tėvukas, jei kas skanu labai buvo, sakydavo: gardu, nors klebonui duok.
REKLAMA
  
  REKLAMA
     
 INGREDIENTAI:
- 300 gramų silkių filė (silpnai sūdytos)
 - 80 gramų alyvuogių aliejaus (su bazilikais)
 - 1 vienetas citrinų
 - 1 vienetas svogūnų (didelių)
 - 1 pundelis bazilikų
 - 1 saujelė riešutų mišinys
 - 3 valgomieji šaukštai balzaminis actas
 - 1 arbatinis šaukštelis cinamono
 - 0.5 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus
 - 3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
 - 3 žiupsneliai jūros druskos (su žolelėmis)
 
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
    
  Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Saujelę riešutų susmulkinkite su žiupsneliu jūros druskos ir žolelių mišinio. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, žiupsneliu pipirų mišinio. Gautą masę supilkite į aliejaus, acto bei pusės citrinos sulčių mišinį, išmaišykite.
 - Smulkiai supjaustykite svogūną, galima dar ir griežinėlį citrinos, kelias šakeles violetinio baziliko ir įmaišykite į padažą.
 - Nuvarvintą silkės filė supjaustykite ir išdėliokite silkinės šonuose. Užliekite per vidurį labai aromatingu užpilu. Palaikykite bent per naktį vėsiai. Papuoškite ir su meile bei džiaugsmu patiekite.
 
REKLAMA
 
  
