REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gaminau pagal savo išmonę ir skonį. Galima keisti sudedamųjų dalių proporcijas, vis kitoks skonis bus. Pavadinimas kilo iš prisiminimo, jog mano tėvukas, jei kas skanu labai buvo, sakydavo: gardu, nors klebonui duok.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 300 gramų silkių filė (silpnai sūdytos)
  • 80 gramų alyvuogių aliejaus (su bazilikais)
  • 1 vienetas citrinų
  • 1 vienetas svogūnų (didelių)
  • 1 pundelis bazilikų
  • 1 saujelė riešutų mišinys
  • 3 valgomieji šaukštai balzaminis actas
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 0.5 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus
  • 3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
  • 3 žiupsneliai jūros druskos (su žolelėmis)

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Saujelę riešutų susmulkinkite su žiupsneliu jūros druskos ir žolelių mišinio. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, žiupsneliu pipirų mišinio. Gautą masę supilkite į aliejaus, acto bei pusės citrinos sulčių mišinį, išmaišykite.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną, galima dar ir griežinėlį citrinos, kelias šakeles violetinio baziliko ir įmaišykite į padažą.
  3. Nuvarvintą silkės filė supjaustykite ir išdėliokite silkinės šonuose. Užliekite per vidurį labai aromatingu užpilu. Palaikykite bent per naktį vėsiai. Papuoškite ir su meile bei džiaugsmu patiekite.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų