REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (indeliais)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui:
    300 ml pieno
    1 stiklinės cukraus
    1 kiaušinio
    2 valg. šaukštų miltų
    200 g sviesto

    Supilame į indą kondensuotą pieną ir plakant įmušame po vieną kiaušinį. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, kakavą ir gerai išmaišome. Torto biskvitui paruoštą tešlą pilame į sviestu išteptą apvalią kepimo formą, dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 35 – 45 min. 180 temperatūroje. Iškepusį ir atvėsusį kakavinį biskvitą (biskvitas atvėsinamas lėtai) supjaustome horizontaliais lakštais. Daugiau lakštų - daugiau torto pertepimo sluoksnių.
    Kremui: į puodą supilame pieną, cukrų, miltus ir maišant kaitiname ant silpnos ugnies iki užvirimo. Nuimame nuo ugnies, atvėsiname, įmušame kiaušinį, sudedame suminkštintą sviestą ir gerai išplakame. Gautu kremu pertepame biskvito lakštus, viršutinis sluoksnis (torto viršus) turi būti kremo. Kad torto kakavinių biskvitų sluoksniai geriau persigertų kremu, pagamintas kakavinis tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą. Skanaus.

Autorius: Inga

INGREDIENTAI:

  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (indeliais)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui:
    300 ml pieno
    1 stiklinės cukraus
    1 kiaušinio
    2 valg. šaukštų miltų
    200 g sviesto

    Supilame į indą kondensuotą pieną ir plakant įmušame po vieną kiaušinį. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, kakavą ir gerai išmaišome. Torto biskvitui paruoštą tešlą pilame į sviestu išteptą apvalią kepimo formą, dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 35 – 45 min. 180 temperatūroje. Iškepusį ir atvėsusį kakavinį biskvitą (biskvitas atvėsinamas lėtai) supjaustome horizontaliais lakštais. Daugiau lakštų - daugiau torto pertepimo sluoksnių.
    Kremui: į puodą supilame pieną, cukrų, miltus ir maišant kaitiname ant silpnos ugnies iki užvirimo. Nuimame nuo ugnies, atvėsiname, įmušame kiaušinį, sudedame suminkštintą sviestą ir gerai išplakame. Gautu kremu pertepame biskvito lakštus, viršutinis sluoksnis (torto viršus) turi būti kremo. Kad torto kakavinių biskvitų sluoksniai geriau persigertų kremu, pagamintas kakavinis tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą. Skanaus.

Autorius: Inga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų