REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 100 gramų graikinių riešutų
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 180 mililitrų vandens (šiltas)
  • 0.5 valgomojo šaukšto druskos
  • 1 valgomasis šaukštas mielių (sausos)
  • 50 gramų sūris (parmezano)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus 2 kartus prasijoti, sumaišyti su druska, cukrumi ir sausomis mielėmis. Tada sudėti sutarkuotą sūrį ir sumaltus riešutus. Miltų masės viduryje padaryti daubą ir į ją supilti šiltą vandenį.
    Maišyti tol, kol nebelips prie rankų. Padaryti iš tešlos kamuolį, apipurkšti vandeniu, uždengti servetėle ir palaikyti šiltoje vietoje 1 val.
    Kai tešla pakils, dar kartą išminkyti, suformuoti kepaliuką ir dar palaikyti.
    Įdėti į miltuotą kepimo indą, aštriu peiliu išraižyti pagražinimus, apipurkšti vandeniu, uždengti ir dar palaikyti 20 min.
    Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
    Tikrinti ar duona iškepusi su mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - duona iškepusi.

Autorius: Verutė

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 100 gramų graikinių riešutų
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 180 mililitrų vandens (šiltas)
  • 0.5 valgomojo šaukšto druskos
  • 1 valgomasis šaukštas mielių (sausos)
  • 50 gramų sūris (parmezano)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus 2 kartus prasijoti, sumaišyti su druska, cukrumi ir sausomis mielėmis. Tada sudėti sutarkuotą sūrį ir sumaltus riešutus. Miltų masės viduryje padaryti daubą ir į ją supilti šiltą vandenį.
    Maišyti tol, kol nebelips prie rankų. Padaryti iš tešlos kamuolį, apipurkšti vandeniu, uždengti servetėle ir palaikyti šiltoje vietoje 1 val.
    Kai tešla pakils, dar kartą išminkyti, suformuoti kepaliuką ir dar palaikyti.
    Įdėti į miltuotą kepimo indą, aštriu peiliu išraižyti pagražinimus, apipurkšti vandeniu, uždengti ir dar palaikyti 20 min.
    Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
    Tikrinti ar duona iškepusi su mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - duona iškepusi.

Autorius: Verutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų