INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
 - 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
 - 1 vienetas svogūnų
 - 0.5 valgomojo šaukšto acto
 - 2 stiklinės vandens
 - šiek tiek druskos
 - 2 valgomieji šaukštai aliejaus
 - 200 gramų burokėlių (nedideli)
 - 100 gramų grybų (virti)
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
 
REKLAMA
 
  
