REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai bulvių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 litras kefyro (arba rūgpienis)
  • 100 gramų varškės
  • 200 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui išverdame nuluptas bulves ir sutriname į bulvių košę.
    Supjaustome šoninę mažais kubeliais ir virš silpnos ugnies pakepiname keptuvėje (bet neperkepiname iki sausumo).
    Baigiant kepinti dedame supjaustytą svogūną.
    Paruoštus spirgus suberiame į paruoštą bulvių košę, taip pat įdedame varškę, gerai išmaišome ir pasūdome.
    Tešlai suberiame ant stalo miltus bei druską.
    Viduryje kauburio padarome duobutę, įpilame suplaktą kiaušinį ir maišome toje duobutėje.
    Tuomet supilame po truputį kefyrą ir maišome kol gausime vientisą tešlos masę (tokią kaip koldūnams). Tik nepersistenkit su miltais, ji turi šiek tiek lipti prie rankų ir būti minkšta.
    Iš paruoštos tešlos darome graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos išvoliojame į skrituliukus, kuriuos užpildome įdaru, perlenkiame pusiau ir pirštais užspaudžiame kraštelius.
    Taip paruoštus „varenikus“ dedame į verdantį pasūdytą vandenį.
    Kai tik jie išplaukia į paviršių, paviriname dar apie 5 min.
    Išvirtus „varenikus“ kiaurasamčiu išgriebiame lauk, dedame į įndą ir perpilame tirpintu sviestu arba taukais, kad jie nesuliptų.
    Ukrainoje „varenikai“ valgomi mirkant juos į grietinę arba į su svogūnais pakepintus spirgučius.
    Skanaus!

Autorius: Arina

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai bulvių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 litras kefyro (arba rūgpienis)
  • 100 gramų varškės
  • 200 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui išverdame nuluptas bulves ir sutriname į bulvių košę.
    Supjaustome šoninę mažais kubeliais ir virš silpnos ugnies pakepiname keptuvėje (bet neperkepiname iki sausumo).
    Baigiant kepinti dedame supjaustytą svogūną.
    Paruoštus spirgus suberiame į paruoštą bulvių košę, taip pat įdedame varškę, gerai išmaišome ir pasūdome.
    Tešlai suberiame ant stalo miltus bei druską.
    Viduryje kauburio padarome duobutę, įpilame suplaktą kiaušinį ir maišome toje duobutėje.
    Tuomet supilame po truputį kefyrą ir maišome kol gausime vientisą tešlos masę (tokią kaip koldūnams). Tik nepersistenkit su miltais, ji turi šiek tiek lipti prie rankų ir būti minkšta.
    Iš paruoštos tešlos darome graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos išvoliojame į skrituliukus, kuriuos užpildome įdaru, perlenkiame pusiau ir pirštais užspaudžiame kraštelius.
    Taip paruoštus „varenikus“ dedame į verdantį pasūdytą vandenį.
    Kai tik jie išplaukia į paviršių, paviriname dar apie 5 min.
    Išvirtus „varenikus“ kiaurasamčiu išgriebiame lauk, dedame į įndą ir perpilame tirpintu sviestu arba taukais, kad jie nesuliptų.
    Ukrainoje „varenikai“ valgomi mirkant juos į grietinę arba į su svogūnais pakepintus spirgučius.
    Skanaus!

Autorius: Arina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų