REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką pagaminti vaikams, kad jie valgytų daržoves? Šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“ virtuvės šefas bei žinomas tėtis Gian Luca Demarco bandys atsakyti į šį visiems rūpintį klausimą. Kulinaras siūlys išsikepti keksiukus su cukinijomis, kurie taps ne tik skaniu, bet ir patogiu valgyti užkandžiu. 

Ką pagaminti vaikams, kad jie valgytų daržoves? Šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“ virtuvės šefas bei žinomas tėtis Gian Luca Demarco bandys atsakyti į šį visiems rūpintį klausimą. Kulinaras siūlys išsikepti keksiukus su cukinijomis, kurie taps ne tik skaniu, bet ir patogiu valgyti užkandžiu. 

REKLAMA

Šie keksiukai puikiai tiks iškyloms, o vaikai pageidaus juos neštis ir į mokyklą. Pagaminti patiekalo tešlą – labai paprasta, o čia „pasislėpusios“ daržovės puikiai tiks skoniui pagyvinti. 

O štai konditerijos entuziastas Ali Gadžijevas ruoš nepaprastai lengvai pagaminamą, tačiau turtingą skoniu, itin drėgną ir kvapnų migdolinį pyragą. Kaip juokaus pats Ali, pyrago valgyti prašyti tikrai nereikės.

Keksiukai su cukinijomis (12 vnt.)

Tešlai reikės:

  • 200 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 100 ml pieno
  • 10 g kepimo miltelių
  • 80 g rikotos sūrio
  • 80 tarkuoto parmezano sūrio
  • Druskos
  • Pipirų
  • 1-2 nedidelių cukinijų (apie 400 g)
  • 12 vyšninių pomidoriukų

Su bulvių skustuku ar peiliu atrėžti 12 pailgų cukinijos griežinėlių. Likusią cukiniją supjaustyti mažais kubeliais ir apkepti keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Paskaninti druska, pipirais ir šlakeliu balzaminio acto. Kai cukinijos suminkštėja, nukelti nuo kaitros ir palikti pravėsti.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušinius išplakti su pienu. Sumaišyti su rikotos ir parmezano sūriais, miltais, kepimo milteliais ir Persilade prieskoniais. Suberti keptas cukinijas ir permaišyti.

REKLAMA

Į keksiukų formeles su popierinėmis formelėmis dėti po cukinijos griežinėlį ir užpildyti paruošta tešla. Įspausti po vyšninį pomidoriuką. 

Kepti iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Migdolinis pyragas

Pyragui reikės:

  • 110 g migdolų miltų
  • 110 g cukraus pudros
  • 3 kiaušinių
  • 20 g miltų
  • 20 g kukurūzų krakmolo
  • 70 g lydyto sviesto 
  • Migdolų drožlių

Maskarponės kremui reikės:

  • 100 kambario temperatūros maskarponės sūrio
  • 100 g minkšto kambario temperatūros sviesto
  • 100 g cukraus pudros
  • Šlakelio vanilės ekstrakto

Įkaitinti orkaitę iki 170°C ir apie 10 min pakepinti migdolų drožles.

REKLAMA
REKLAMA

Sumaišyti migdolų miltus, cukraus pudrą, kiaušinius ir plakti iki šviesios, purios ir baltos masės.

Įberti miltus, kukurūzų krakmolą ir permaišyti. Galiausiai įpilti lydytą sviestą ir maišyti iki vientisos masės. 

Kepimo formelę ištepti sviestu ir dugną pabarstyti kepintais migdolais. Ant jų supilti paruoštą masę.

Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Prie pyrago idealiai tiks maskarponės kremas. Prieš jį gaminant, sviestą ir maskarponės sūri būtina ištraukti iš šaldytuvo anksčiau ir naudoti tik kambario temperatūros. Kad kremas būtų puresnis, su šluotele ar šaukštu gerai permaišyti. Tuomet sudėti į vieną indą ir labai gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir kremas būtų vientisas. Galiausiai suberti cukraus pudrą, įpilti šlakelį vanilės ekstrakto ir maišyti, kol kremas bus švelnios, purios, vientisos tekstūros.

Skanaus!

Linksmi pokalbiai ir naudingi patarimai „Gardu Gardu“ laidoje jau šį šeštadienį 9.00 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų