REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalis yra tas laikas, kuomet norisi palepinti save ir kitus. Ir lepintis galima pradėti jau nuo pat ryto.

Savaitgalis yra tas laikas, kuomet norisi palepinti save ir kitus. Ir lepintis galima pradėti jau nuo pat ryto.

REKLAMA

TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco pusryčiams siūlo išsikepti ne įprastą omletą, o susuktą į tortiliją. Purų, kvapnų, praturtintą parmezano sūriu ir pievagrybiais omletą labai patogu valgyti rankomis – tai kodėl gi pusryčiams nepersikelti ant sofos – su šiuo patiekalu tai visiškai saugu.

Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas desertui siūlo pasigaminti trapios tešlos pyragą su kreminiu, kvepiančiu vanile varškės įdaru. Skanu valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Tikrai patiks visiems.

Gardžiausi receptai „Gardu Gardu“ laidoje šeštadienį 9.00 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją.

Omletas su pievagrybiais tortilijoje

Jums reikės (2 porcijoms):

Kiaušinių; 2 šalotinių svogūnų; 4-5 pievagrybių; alyvuogių aliejaus; 4-6 kiaušinių; 50-70 ml grietinėlės; 70-80 g parmezano sūrio; Maggi Persilade prieskonių; druskos; pipirų; 2 tortilijų

REKLAMA
REKLAMA

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pievagrybius skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus įberti pusę svogūnų (kitą dali palikti antrai porcijai). Kepti, kol suminkštės.

REKLAMA

Kiaušinius išplakti su grietinėle, įberti parmezano sūrio, Persilade prieskonių, druskos, pipirų ir permaišyti. Pusę plakinio įpilti į keptuvę ant svogūnų ir ant viršaus dėti pievagrybius. Kepti ant silpnos kaitros. Kol viršus dar skystas, uždėti tortilijos lakštą ir kepti, kol pilnai iškeps. Omletą apversti ir apkepti kitą pusę su tortilija. Išėmus iš keptuvės susukti vyniotinį, kad tortilija liktų viršuje.

Antrai porciją viską kartoti. Valgyti su mėgstamomis salotomis.

Trapus pyragas su varškės įdaru

Tešlai reikės:

260 g sviesto; 260 g cukraus; ½ šaukštelio druskos; 600 g miltų; 2 kiaušinių

Varškės įdarui reikės:

250 g kreminio sūrio; 125 g varškės; 75 g cukraus; 2 kiaušinių; 10 g kukurūzų krakmolo; vanilės ekstrakto; 50 g razinų

REKLAMA
REKLAMA

Grietinėlės kremui reikės:

300 g grietinėlės; 30 g cukraus

Sviestą išplakti su cukrumi. Suberti miltus, druską ir maišant po vieną įmušti kiaušinius. Baigti minkyti rankomis, kol tešla taps vientisa. Ją atskirti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve sutvirtėti.

Įdarui visas žaliavas, išskyrus razinas, su trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Į gautą masę įmaišyti razinas.

Formuoti pyraga reikia pradėti nuo tešlos. Abi dalis iškočioti vienodo storio lakštais. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Formos dugną ir šonus padengti tešla, supilti varškės masę. Forma neturi būti visiškai pilna.

Ant viršaus uždėti tešlos lakštą, prispausti kraštus ir paviršiu patepti kiaušinio plakiniu.

Kepti iki 155°C įkaitintoje orkaitėje 55 min.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų