REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maisto pramonės gigantai „Nestle“ pasauliui siūlo valgyti jų pagamintas augalinės kilmės krevetes ir kiaušinius. Esą tai – maisto ateitis. Panašu, kad neilgai trukus savo keptuvėse pusryčiams galėsime kepti ne vištų padėtus kiaušinius, o panašaus skonio gaminį iš sojų, aliejaus ir morkų sulčių. 

Maisto pramonės gigantai „Nestle“ pasauliui siūlo valgyti jų pagamintas augalinės kilmės krevetes ir kiaušinius. Esą tai – maisto ateitis. Panašu, kad neilgai trukus savo keptuvėse pusryčiams galėsime kepti ne vištų padėtus kiaušinius, o panašaus skonio gaminį iš sojų, aliejaus ir morkų sulčių. 

REKLAMA

Padavėja Londono restorane patiekia krevetes – tik jos ne tikros, o pagamintos iš augalų. Patiekia ir sumuštinius su vištiena. Tik šios vištos niekad nekudakavo – paukštiena taip pat augalinės kilmės. Ir mėsainius be mėsos. Ateities maistą demonstruoja maisto pramonės gigantai „Nestle“. Augalinę mėsą ir vištieną jie pasauliui parodė jau anksčiau, o štai krevetės – gurmanams skirta naujiena.

„Norime, kad skonis kuo labiau atitiktų tikrą. Tuomet žmonės lengviau pripras prie tokių produktų“, – sako „Nestle“ atstovas Stefan Palzer.

REKLAMA
REKLAMA

Tik rausva krevečių spalva – iš paprikos. Pati krevetė pagaminta iš žirnių baltymų.

„Vartotojai keičiasi: jie galvoja apie savo sveikatą, aplinkosaugą ir apie gyvūnų gerovę“, – tikina S. Palzer. 

REKLAMA

Visgi mums įdomesnis produktas, panašu, ne krevetės, o lėkštėse ant sumuštinių esantys kiaušiniai, kurie yra neatsiejama lietuviško stalo dalis. Tik kiaušiniai ne padėti vištų, o sukurti augalų mokslininkų. Juos galima ir kepti, ir dėti į pyragus ir kitus kepinius.

„Rinkoje yra kiaušinių pakaitalų, bet mūsų sudėtis geresnė. Sudėtyje 5 ingredientai: rapsų aliejus, sojų baltymai, natūralūs prieskoniai ir morkų sulčių ekstraktas. Viskas natūralu. O baltymų beveik tiek, kiek tikrame kiaušinyje“, – tęsia įmonės vadovas. 

Verslininkai skelbia, kad jų kiaušiniuose gausu baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių. Ir kad jau netrukus tokia augalinė kiaušinių masė atsiras Europos parduotuvėse. Verslininkai tikisi, kad žmonės pakeis savo įpročius ir atsisakys mėsos, kurią vartoja jau milijonus metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų