REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
“Dine in the dark“

Antradienio vakarą šalies garsenybės susirinko į pirmą kartą Vilniuje organizuotą ištaigingą vakarienę visiškoje tamsoje. Išskirtinio vakaro svečiai turėjo galimybę pasinerti į gurmanišką nuotykį ir pasiekti skonio receptorių jautrumo viršūnę. „Dine in the dark“ vakarienės yra organizuojamos įvairiose Europos, Azijos ir Amerikos šalyje, sutraukianti unikalių emocijų bei skonių ieškančius gurmanus.

34

Antradienio vakarą šalies garsenybės susirinko į pirmą kartą Vilniuje organizuotą ištaigingą vakarienę visiškoje tamsoje. Išskirtinio vakaro svečiai turėjo galimybę pasinerti į gurmanišką nuotykį ir pasiekti skonio receptorių jautrumo viršūnę. „Dine in the dark“ vakarienės yra organizuojamos įvairiose Europos, Azijos ir Amerikos šalyje, sutraukianti unikalių emocijų bei skonių ieškančius gurmanus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto širdyje pasinerti į neįprastą avantiūrą ir pasiekti skonio receptorių jautrumo viršūnę susirinko politikė Nijolė Jagelavičienė, žurnalistas Edvardas Žičkus, menininkė Nomeda Marčėnaitė, modelis ir tinklaraštininkė Simona Burbaitė, Tadas Rimgaila su žmona Liucina ir kiti.

REKLAMA

 

Ypatingo atidumo pareikalavo ir vakarienės vieta – norint užtikrinti, jog dalyviai pajaustų pilnavertę „Dine in the dark“ patirtį, vakaras vyko visiškoje tamsoje, o dalyvius, prieš tai paprašius išjungti visus prietaisus, kurie galėtų skleisti bent menkiausią šviesą, į jų vietas palydėjo padavėjai su naktinio matymo prietaisais. Aklina tamsa ne tik sukūrė nekasdienę atmosferą, bet ir, laikinai praradusius regos galią, privertė stipriau pasikliauti kitomis juslėmis: skoniu, uosle, lytėjimu bei klausa. Savita provokacija vakaro dalyviams tapo mėginimai nematant surasti stalo įrankius, taures, ant šakutės pasmeigti lėkštėse patiektą maistą.

REKLAMA
REKLAMA

Restorano „Medininkai“ maitinimo padalinio vadovė Ernesta Gudaitė neslėpė džiugesio priimtu iššūkiu: „Nors pasiruošimas šiai pramogai pareikalavo daug pastangų – jam sukurtas specialus meniu, nuo bet kokios šviesos izoliuota atskira restorano patalpa, vakarienės dalyvių emocijos ir dėmesys atperka visas pastangas“.

Moteris pasakojo, kad restorano erdvės, atvertos XVI amžiumi datuojamuose senamiesčio rūsiuose, skleidė aristokratišką slėpiningumą, kuris kartu su ilgametę patirtį turinčių šefų ruoštais patiekalais dar labiau sustiprino unikalią patirtį.

Specialiai „aklai“ vakarienei restorano gamybos vadovės Barbaros Šafranavičienės sukurtame meniu susipynė pagrindiniai skoniai – saldumas, rūgštumas, kartumas, sūrumas. „Dine in the dark“ vakaro svečiams buvo patiektas gaivus užkandis, ryškaus skonio pagrindinis patiekalas bei saldus desertas su pikantiško rūgštumo natomis, o tikslus vakarienės meniu tikslingai laikomas paslaptyje. Taip vakaro dalyviai galėjo pasitikrinti savo skonio receptorių jautrumą, kuris tamsoje tik dar labiau sustiprėjo, įvertinti bei bandyti atspėti, kokį patiekalą ragauja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų