REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Švilpikai (Nuotr. Gera virtuvė)

Švilpikai arba ką padaryti iš likusių virtų bulvių ar jų košės. Prisipažinsiu, švilpikus aš labai mėgstu pusryčiams. Kai kas net iš manęs juokiasi, kad daugelį patiekalų kuriuos žmonės valgo pietums ar vakarienei aš kertu per pusryčius. Juk gerai papusryčiavęs gali visą dieną ramiai darbus dirbti”, - sako recepto autorė.

5

Švilpikai arba ką padaryti iš likusių virtų bulvių ar jų košės. Prisipažinsiu, švilpikus aš labai mėgstu pusryčiams. Kai kas net iš manęs juokiasi, kad daugelį patiekalų kuriuos žmonės valgo pietums ar vakarienei aš kertu per pusryčius. Juk gerai papusryčiavęs gali visą dieną ramiai darbus dirbti”, - sako recepto autorė.

REKLAMA

Švilpikams reikės: 200 gr. virtų bulvių ar jų košės, 80 gr. (2 v.š.) miltų + kažkiek pabarstymui kočiojant (jei naudosite bulvių košę tai miltų reikės truputį daugiau apie 3 v.š), 1 kiaušinio, druskos, lydyto sviesto ar aliejaus kepimui.

Padažui: 2-3 v.š. riebios grietinės, 1 a.š. sviesto.

Gaminimas:

Bulves sugrūskite įberkite druskos ir kiaušinį. Viską gerai išmakaluokite šakute. Suberkite miltus ir juos taip pat išmaišykite šakute. Labai gerai ir svarbiausia ilgai makaluoti miltų negalima. Geriau jau berkite ant stalo viską daugiau- mažiau išmaišę. Mat ilgiau maišant ar minkant masė pasidarys gliti, limpanti prie rankų.

REKLAMA
REKLAMA

Padarykite ritinėlį. Šioje vietoje jis labai svarbus, nes kiti, formuodami švilpikus, ima tiesiog tešlos ir ploją ją rankomis. Taip švilpikai praranda formą ir tampa ne tokie gardūs. Tai didžiulė klaida. 

REKLAMA

Pradžioje tik formuokite jį, o po to pasibarstę miltais stalą užbaikite formuoti. Bet svarbiausia nepadauginkite miltų kočiojant. Geriau jau jų mažiau, kad masė būtų minkšta. Ritinėlį supjaustykite 2 cm. gabaliukais. Ir juos pavartykite miltuose lengvai paspausdami iki 1 cm. storio.

Švilpikus dėkite į įkaitintą su lydytu sviestu ar aliejumi keptuvę ir kepkite vis apvesdami kol gražiai apskrus. Kol švilpikai kepa atskirame inde ištirpdykite sviestą, Kai jis ištirps sudėkite grietinę ir įberkite truputį druskos. Leiskite grietinei užvirti (jei jūsų grietinė riebi). Jei naudojate liesą grietinę- tik pašildykite jos neužvirinę.

REKLAMA
REKLAMA

Jei švilpikus gaminsite iš didesnio kiekio bulvių, kepkite juos orkaitėje didelėje nepridegančioje kepimo formoje arba ant gerai sviestu ištepto kepimo popieriaus 200 C temperatūroje apie 10 min. kol gražiai iškils ir pagels. Jei reikia kepdami juos apverskite.

Jei mėgstate įvairias žoleles švilpikų masę galite paskaninti čiobreliais arba trupučiu rozmarino, šviežiais smulkintais krapais ar petražolėmis.

Šaltinis: Gera virtuvė 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų