REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ne vienerius metus pavasaris daugeliui prasideda ne tuomet, kai sužaliuoja gamta, bet tada, kai ir vėl galime mėgautis maistu, ruoštu gryname ore. O Kotryna Starkienė, naudodama grilį, ruošia viską – nuo įvairiausių troškinių iki… sausainių! Atidariusi grilio sezoną, visa tai ji jau šį šeštadienį atskleis ir TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. Pasiruoškite būti nustebinti!

Jau ne vienerius metus pavasaris daugeliui prasideda ne tuomet, kai sužaliuoja gamta, bet tada, kai ir vėl galime mėgautis maistu, ruoštu gryname ore. O Kotryna Starkienė, naudodama grilį, ruošia viską – nuo įvairiausių troškinių iki… sausainių! Atidariusi grilio sezoną, visa tai ji jau šį šeštadienį atskleis ir TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. Pasiruoškite būti nustebinti!

REKLAMA

„Sausainiai keptuvėje? Bandelės, keptos ant grotelių? Viskas įmanoma! Šį šeštadienį atidarysime grilio sezoną ir gryname ore gaminsime ne tik sotų kaimišką jautienos troškinį su krapų bandelėmis, bet ir kepsime sausainius tiesiog keptuvėje! Beje, visus patiekalus lengvai pasigaminsite ir savo namų orkaitėje“, – žada K. Starkienė.

Skamba intriguojančiai? Tuomet receptą išbandykite patys!

Sausainiai su šokolado gabalėliais kepti keptuvėje

Sausainiams reikės:

200 g sviesto;

150 g rudojo cukraus;

150 g cukraus;

2 kiaušinių;

300 g miltų;

Šokolado gabalėlių;

Pirmiausiai sviestą ištirpdykite keptuvėje, tinkančioje naudoti kepsninėje ar orkaitėje. Atskirame inde įmuškite kiaušinius į cukrų ir gerai išmaišykite. Tuomet į šį indą supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą viską išmaišykite. Ten pat suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Sausainių tešlą sudėkite į keptuvę, kurioje buvo tirpinamas sviestas, išlyginkite paviršių, pabarstykite juodojo šokolado gabalėliais ir kepkite kepsninėje su deflektoriumi, įkaitintoje iki 180 C temperatūros. Tiesa, šiuos sausainius taip pat galite išsikepti ir orkaitėje!

Koks slaptas ingredientas troškiniui suteikia ypatingą skonį? Kaip nesusitepus rankų mėsą apvolioti miltuose? Visa tai – jau šį šeštadienį.

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų