REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Kitoks lietinių receptas: išeina gardūs, o paruošti paprasta

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kartu su TV3 laida „La maistas“ tęsia savo kulinarines keliones po Lietuvą ir kiekvieną sekmadienį lankosi įdomiausiuose ūkiuose. Šįkart Gian Luca su šeima pirmą kartą sudalyvavo tikrame lietuviškame bulviakasyje ir parodė, kaip pasigaminti kitokius, bulvinius lietinius blynus itališkai.

12

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kartu su TV3 laida „La maistas“ tęsia savo kulinarines keliones po Lietuvą ir kiekvieną sekmadienį lankosi įdomiausiuose ūkiuose. Šįkart Gian Luca su šeima pirmą kartą sudalyvavo tikrame lietuviškame bulviakasyje ir parodė, kaip pasigaminti kitokius, bulvinius lietinius blynus itališkai.

REKLAMA

Apsilankęs pas gausią Kuklių šeimą iš Žiežmarių, Gian Luca pirmą kartą savo jėgas išbandė bulviakasyje. Kuklių šeimos siela baba Stasė pagamino šeimos firminių blynų, o garsusis virtuvės šefas parodė, kaip pasigaminti kitokius lietinius blynus iš bulvių, kuriuos praturtino savo gimtosios Italijos skoniais.

Bulviniai lietiniai itališkai

Blynams reikės: 2 kg bulvių; 1 vnt. kiaušinio; 5 v. š. miltų; 200 ml pieno; druskos.

REKLAMA
REKLAMA

Padažui reikės: saujos petražolių; 1 vnt. aitriosios paprikos; 1 vnt. šalotinio svogūno; 3 skiltelių česnako; druskos; pipirų; alyvuogių aliejaus; kumino; aitriosios paprikos.

REKLAMA

Ruošiame blynus: rankomis sutarkuojame bulves, įberiame druskos. Viską gerai išmaišome ir pilame plaktą kiaušinį. Dar kartą išmaišius pilame pieną ir beriame miltus. Viską gerai permaišome ir kepame riebalais įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2 minutes.

Gaminame padažą: susmulkiname petražoles, į grūstuvą įspaudžiame česnako skilteles ir negailime alyvuogių aliejaus. Smulkiai supjaustome trečdalį aitriosios paprikos, pusę šalotinio svogūno ir viską kartu dedame į grūstuvą. Gerai permaišius, pilame alyvuogių aliejaus ir beriame vieną arbatinį šaukštelį kumino ir aitriosios paprikos mišinio.

Blynus valgome šiltus – pagardiname itališku kumpiu, pelėsiniu sūriu, gabalėliu sviesto ir pagamintu padažu. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų