REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Labai panašus receptas kaip mano mamos, man aną kartą darant ji ir liepė naudoti acto esenciją, bet aš pabijojau, šį kartą pasitikiu Jolantos receptu”, – sako receptą išbandžiusi tinklaraštininkė Ilona.

„Labai panašus receptas kaip mano mamos, man aną kartą darant ji ir liepė naudoti acto esenciją, bet aš pabijojau, šį kartą pasitikiu Jolantos receptu”, – sako receptą išbandžiusi tinklaraštininkė Ilona.

REKLAMA

Marinuotų agurkų ingredientai: krapai, serbentų, vyšnių, krienų lapai, česnakas, lauro lapeliai, pipirai, 1 v.š. acto esencijos, 2 v.š. cukraus, 1 v.š. druskos, 1 l. vandens.

Receptas

Į stiklainiukus sudėti nublanširuotus agurkėlius, krapus, česnako skilteles, pipirus, po kelis skirtingus lapelius. Užvirti marinatą, (vanduo, druska, cukrus) supilti ant agurkų, pridengti dangteliais ir palaikyti kol gerokai atvės.

Nupilti skystį atgal į puodą, pilti acto esenciją dar kartą užvirinti, ir užpylus verdančiu marinatu, uždaryti. Skanaus!

Šaltinis: http://skanusgyvenimas.com

Prisiskinu juodųjų serbentų, vyšnių lapų, krapų žiedų ir krienų lapų. Viską nuplaunu. Agurkus nuplaunu, nupjaustau galus. Dedu į stiklainio apačią lapų mišinio, sudedu agurkus, ant viršaus vėl lapų. Pridedu česnako, kvapiųjų pipirų, lauro lapų. Į litrą šalto vandens dedu valgomąjį šaukštą druskos, cukraus ir šaukštą garstyčių košelės (tinka visokios). Išmaišau ir pilu ant agurkų. Sklidinai. Palieku stiklainius, kad pradėtų rūgti. Dvi, trys dienos. Tik po stiklainiu padėkite kokį indą, nes pradeda bėgti. Tuomet skystį nuo agurkų nupilu į puodą ir užvirinu. Pilu karštą į stiklainius. Truputi atvėsinu ir vėl pilu į puodą virinimui, vėl karštą užpilu ant agurkų ir užspaudžiu dangtelius (plastmasinius, ar kitokius). Apverčiu, palaikau per naktį ir viskas. Visi labai žavisi ir prašosi pavaišinami. Gaunasi tokie pikantiški. Užvirinimas sustabdo rūgimą, atrodo, kaip kelių dienų raugimo. Tarp kitko, sunaudoju ir peraugusius. Viską tą patį darau, bet didelius agurkus nulupu, išimu sėklas, į keturias dalis ir visą tą pačią procedūrą. Žiemą labai tinka į mišraines - baltą, ar burokėlių, kur tinka rauginti agurkai ir sriubą agurkinę išverdu. Pabandykit, tikrai liksite patenkinta. Juk ir sveika rauginti produktai, tai ne actas.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų