Ingredientai: 350 gr. rabarbarų; 3 didesni kiaušiniai; 120 gr. cukraus; 130 gr. miltų; 1 a.š. kepimo miltelių; 1 a.š. vanilinio cukraus; 50 ml. aliejaus; 1–2 v.š. mišinio cinamonas+cukrus; žiupsnelis druskos.
Rabarbarų pyrago receptas
Rabarbarus nulupame ir smulkiai supjaustome, sumaišome su cinamoniniu mišiniu. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir druską plakame mikseriu, kol masė padidėja kelis kartus ir tampa tiršta.
Supilame aliejų, išplakame. Per kelis kartus suberiame miltus ir kepimo miltelius, atsargiai išmaišome šaukštu, kad tešla nesukristų.
Supilame 2/3 tešlos į kepimo popieriumi išklotą formą, sudedame rabarbarus, ir supilame likusią 1/3 tešlos. Kepame 190°C įkaitintoje orkaitėje 30–40 min. (tikriname vidurį mediniu pagaliuku).