REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Gian Luca atskleidė savo ir žmonos Eglės ilgos meilės paslaptį: svarbiausia – nesusitikti virtuvėje (nuotr. La maistas)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco kartu su TV3 laida „La maistas“ apkeliavo jau kone visą Lietuvą. Būtent todėl šį sekmadienį jis pakvies grįžti namo ir susipažinti su žmogumi, kuris šioje laidoje buvo paminėtas tikriausiai daugiausiai kartų – savo žaviąja žmona Egle. Žiūrovų laukia ne tik turas po šeimos namus, bet ir du gardūs receptai – Gian Luca pakvies ragauti sūriu ir grybais įdarytus jautienos kepsnius,  o Eglė pagamins mylimiausią savo vaikystės desertą.

19

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco kartu su TV3 laida „La maistas“ apkeliavo jau kone visą Lietuvą. Būtent todėl šį sekmadienį jis pakvies grįžti namo ir susipažinti su žmogumi, kuris šioje laidoje buvo paminėtas tikriausiai daugiausiai kartų – savo žaviąja žmona Egle. Žiūrovų laukia ne tik turas po šeimos namus, bet ir du gardūs receptai – Gian Luca pakvies ragauti sūriu ir grybais įdarytus jautienos kepsnius,  o Eglė pagamins mylimiausią savo vaikystės desertą.

REKLAMA

Į namus įsileidę kameras, jiedu atvirai papasakos, kuo gyvena pastarąjį mėnesį. Visai neseniai su visa šeima Eglė ir Gian Luca nusprendė prisijungti prie TV3 ir „Vinted“ inicijuotos akcijos „Kiekvienas žingsnis svarbus“, skatinančios gyventi sąmoningiau.

Vienas iš būdų, kaip tą pasiekti – nebenaudojamus savo daiktus perleisti kitiems ir taip jiems suteikti antrą gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums tai ypač svarbu, kadangi turime tris, tikrai per greitai augančius vaikus! Egle, manau, kad tai yra tavo kaltė. Italai taip greitai neauga…“ – juokaus Gian Luca.

REKLAMA

Šeima žiūrovams parodys savo vaikų spintą bei daiktus, kuriuos ketina perleisti kitiems. Tarp jų – ne tik išaugti drabužiai, bet ir vaikų jau nebenaudojami žaislai.

Kaip pasakos Gian Luca, jo sūnus, kaip ir jis pats, dažniausiai kiekvieną savo rūbą sunešioja kone iki pat pabaigos. Visai kitaip yra su dukromis, kurios drabužiais keičiasi – vyresnioji mielai dalinasi savo išaugtais apdarais su mažesniąja.

„Martynai labai patinka gauti drabužius iš sesės. Tačiau jei ji pamato, kad Magda dėvi jai patinkančią suknelę, visuomet perspėja: „Ši suknelė bus mano, todėl valgydama būk atsargi – neišsitepk“, – juoksis pasakodama Eglė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, kai kurie drabužėliai vaikų spintoje savo vietos taip ir neranda… Pasirodo, kad jaunėlei ne visuomet patinka močiutės – Gian Lucos mamos – nupirkti drabužiai! „Jos skonis itališkas…. su daug blizgučių“, – teisins mamą Gian Luca.

Virtuvės šefas išduos ir vieną paslaptį – prieš visą Lietuvą paprašys savo žmonos Eglės prisipažinti, kad kitaip nei vaikai, ji pati labai mėgsta savo daiktus kaupti! Kad tai pasikeistų, jis prašo Eglės taikyti vieną naudingą taisyklę. Kokia ji – žiūrovai sužinos laidoje.

Galiausiai Eglė ir Gian Luca pakvies į jaukią savo namų virtuvę ir kartu pagamins sočius pietus. Tiesa, nors daugelis galėtų pagalvoti kitaip, pasirodo, kad jiedu beveik niekuomet kartu negamina! „Aš tave myliu, bet ne virtuvėje...“ – juokaus Gian Luca, o Eglė atskleis jų nesutarimų virtuvėje priežastį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat Eglė visuomet yra ta, kuri įvairių Gian Lucos kulinarinių bandymų paragauja pirmoji. O jei kas nors jos nesužavi, ji netgi turi itin mandagų būdą tai pasakyti! „Mūsų šeimos paslaptis, kodėl vis dar esame kartu – tai, kad kartu negaminame“, – vieningai sakys pora.

Ir vis dėlto šį sekmadienį tam bus padaryta išimtis. Norėdami pasigaminti mylimiausią Eglės desertą, kurį ji ruoš kartu su Gian Luca, pirmiausiai sumaišykite miltus su kepimo milteliais, ir čia sutarkuokite šaltą sviestą.

 

Gerai išminkę tešlą, įmuškite kiaušinį ir supilkite pieną. Dar kartą viską išminkykite ir iš tešlos suformuokite vienodo dydžio kamuoliukus. Iškart po to tešlą atvėsinkite – palikite pastovėti valandai šaldytuve.

REKLAMA

Vėliau šiuos kamuoliukus sutarkuokite, paskleiskite ant kepimo popieriaus ir 15 minučių pakepkite orkaitėje. Per šį laiką puode ištirpinkite karamelizuotą kondensuotą pieną ir sviestą. Nepamirškite visko maišyti – masė turėtų tapti vientisa.

Tuomet į dubenį suberkite tešlos trupinius, smulkintus riešutus ir supilkite karamelės masę. Gerai išmaišę, suformuokite rutuliukus ir juos vėl palikite porai valandų sustingti šaldytuve. Skanaus!

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų