REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šie turkiški kotletai ruošiami su Bulgur kruopomis arba skaldytais kviečiais, turkiškais prieskoniais ir aitriąja paprika. Garnyrui patiekiama žiemiškų daržovių. Kotletams sulipdyti nenaudojamas kiaušinis, tačiau jie nesubyrės ir tikrai nustebins svečius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošk (dviem porcijoms):

1.     60g Bulgur kruopų (skaldyti kviečiai) ;

2.     1 saliero stiebą, 3 bulves, 1 morką, 2 česnako skilteles iš ūkininkų;

REKLAMA

3.     Šviežiai maltų prieskonių garnyrui: 1 arb.š. džiovintų mėtų, 1 arb.š. džiovintų bazilikų, 0.25 arb.š. pipirų, 0.5 arb.š. druskos;

4.     400g maltos jautienos iš ūkininkų;

5.     0.5 žalios aitriosios paprikos, 1 vidutinio dydžio svogūną, 2 česnako skilteles iš ūkininkų;

6.     Šviežiai sumaišytų prieskonių kotletams: 1 arb.š. smulkintos paprikos, 1 arb.š. džiovintų petražolių, 1 arb.š. džiovintų mėtų, 0.25 arb.š. pipirų, 1 arb.š druskos;

REKLAMA
REKLAMA

7.     3 valg.š. aliejaus kotletų kepimui.

Prieskonių ir Bulgur kruopų įsigysi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.

Gamink (recepto numeriai atitinka ingredientų numerius ; užtruksi tik 30 minučių):

1.     Bulgur kruopas užpilk verdančiu vandeniu taip, kad vos dengtų ir palik 15min.

2.     Per tą laiką paruošk garnyrą:  bulves ir morkas nuskusk ir supjaustyk kubeliais, saliero galus nupjauk ir taip pat supjaustyk kubeliais, česnaką nulupk ir sutraiškyk. Sudėk bulves ir morkas į keptuvę, ant viršaus sudėk salierą ir česnaką, užpilk vandeniu, kad vos dengtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3.     Apibarstyk daržoves garnyrui skirtais prieskoniais, užvirk ir sumažinęs ugnį troškink 15min.

4.     Per tą laiką kruopos bus išbrinkusios ir į jas galėsi sudėti mėsą.

5.     Svogūną ir česnaką nulupk ir smulkiai sukapok. Jei turi tarką, svogūną sutarkuok burokine, o česnaką – smulkia (šiaudelių) tarka. Aitriąją papriką sukapok smulkiais gabalėliais (išimk sėklas, jei nenori, kad būtų pernelyg aštru). Viską sudėk į ruošiamą kotletų masę.

REKLAMA

6.     Į kotletų masę supilk kotletų prieskonius.

7.     Įkaitink švarią keptuvę, supilk aliejų. Formuok nedidelius kotletus ir kepk apie 10min, kol abi pusės gražiai parus. Patarimas:kad nesubyrėtų, kotletus gerai suspausk.

Artimųjų Rytų patiekalų užsisakyki www.ciopciop.lt ir išbandyk Artimųjų Rytų virtuvę jau šiandien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų