REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metai iš metų vasaromis Palanga poilsiautojus pasitinka maisto naujovėmis. Vafliai, burbuliniai ar tailandietiški ledai – dar tikrai ne užmarštyje, tačiau šiemet eilės rikiuojasi visai prie kitų skanėstų. Keletą jų apžvelgė šiame kurortiniame mieste apsilankę tv3.lt žurnalistai.

Metai iš metų vasaromis Palanga poilsiautojus pasitinka maisto naujovėmis. Vafliai, burbuliniai ar tailandietiški ledai – dar tikrai ne užmarštyje, tačiau šiemet eilės rikiuojasi visai prie kitų skanėstų. Keletą jų apžvelgė šiame kurortiniame mieste apsilankę tv3.lt žurnalistai.

REKLAMA

„Cepelinais žmonių nebesužavėsi“, – teigia į Palangą iš Šiaulių atvykusi Justina.

Prie neseniai šalia tilto atsidariusios kavinukės moteris laukia kavos. Tiesa, ne bet kokios, o su savo atvaizdu.

„Draugė prieš keletą savaičių čia buvo apsilankiusi. Atsiuntė man nuotrauką, kur kavos puodelyje atvaizduotas jos portretas. Pasirodė labai įdomu, tai nutariau ir aš išbandyti“, – nurodė Justina.

J. Basanavičiaus gatvės gale įsikūrusioje kavinukėje kava su atvaizdu ar pasirinktu paveikslėliu kainuoja apie 4 eurus. Kaina priklauso nuo to, kokią kavą pasirinksite.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip naujienų portalą tv3.lt patikina viena iš baristų – žmonių dėmesio ši vieta susilaukia nemažai. Daugelis iš jų atėję netiki, kad tokią kavą padaryti iš tiesų yra įmanoma.

REKLAMA

„Pirmiausia nufotografuojame klientą planšete ar leidžiame išsirinkti, kokio atvaizdo jis nori. Tuomet  padarome kavą ir ją padedame į specialų aparatą po lazeriu, kuris ant putos išbraižo vaizdą“, – paaiškina ji.

Japoniški desertai „mochi“

J. Basanavičiaus gatvės viduryje birželio viduryje atsidariusi šviesi desertinė „Motiko luxury japanese desserts“, akį patraukianti vitrinoje išdėstytais pastelinių spalvų skanėstais.

Šios desertinės pavadinimas išduoda, kad čia bus galima įsigyti kažką neįprasto lietuviams. Ir iš tiesų – taip ir yra. Joje pardavinėjami pasaulyje gerai žinomi japoniški „Mochi“ ledai, gaminami su iš ryžių miltų pagamintais apvalkalais. Tokius desertus mūsų šalyje pardavinėjančių vietų – tik keletas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie beveik visi yra veganiški. Kuo jie išskirtiniai? Jie praktiškai netirpsta ir nepraranda savo formos dėl ryžių apvalkalo. Juos mes ištraukiame iš šaldiklio, o žmonėms tereikia palaukti 10 minučių ir valgyti. Jų skonio savybės keičiasi po laiko – jei valgote po 10 ar 20 minučių, skonis gali būti skirtingas. Juos taip pat galima vežtis ir į kitą miestą, ir į kitą šalį – tereiks įdėti į šaldiklį, šiek tiek palaukti ir valgyti“, – nurodo desertinėje dirbanti mergina.

„Basanavičiaus gatvėje visiems įdomu, kas čia yra. Jie šiuos desertus vadina zefyriukais, pyragėliais, klausinėja, perka, bando ir ateina dar kartą. <…> Pamatę kainą jie sako, kad brangu, bet paragaus. Yra ir tokių, kurie pasižiūri ir nueina“, – priduria ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13 skirtingų skonių „mochi“ desertai kainuoja po – 3 eurus 50 centų. Juos ši kavinė patiekia su vaisiais, bei uogomis.

Cukraus vatos veidai

Šiemet Palangoje atsidarė dar viena vieta – vaikų itin pamėgtas pastelinėmis spalvomis nudažytas kioskas, gaminantis ir pardavinėjantis cukraus vatos veidus.

Jų kaina svyruoja nuo 5 iki 6 eurų. Kioske dirbančios merginos pasakoja, kad daliai žmonių kaina atrodo didoka, bet tie, kurie perka, kartais pasiima ir po keletą vienetų.

„Kai yra proga ar šiltos dienos, žmonių tikrai daug – užeidavo ir iškart dviejų paprašydavo. Kol kas turėjome tik vieną karštą savaitgalį, tad nežinome, kaip bus – tikimės, kad gerai“, – apie šią vasaros pardavimus pasakoja viena iš dirbančių merginų.

Naujienų portalas tv3.lt taip pat teiravosi ir smulkiųjų verslininkų – Palangos turgaus prekeivių, kaip jiems sekasi dirbti šią vasarą. Apie tai skaitykite: čia. 

Reikia reklamos, nes turbūt nelabai puala pirkti, vistiek atsiranda tokių "tundrų" kaip toji iš šiaulių,
Visi " vargšai" Palangoj. Per mažos kainos
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų