REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paelija – ispanų nacionalinis patiekalas, kurio receptų galima rasti įvairių, tačiau Agnė Dzeranova TV3 laidoje „Į sveikatą“ kartu su buvusiu „B'Avarijos“ dainininku ir maisto entuziastu Jonu Jonušu nusprendė pasidalinti dar vienu šio patiekalo receptu.

Paelija – ispanų nacionalinis patiekalas, kurio receptų galima rasti įvairių, tačiau Agnė Dzeranova TV3 laidoje „Į sveikatą“ kartu su buvusiu „B'Avarijos“ dainininku ir maisto entuziastu Jonu Jonušu nusprendė pasidalinti dar vienu šio patiekalo receptu.

REKLAMA

J. Jonušas pasakojo, kad šis plačiai pamėgtas ir vertinamas patiekalas iš tiesų buvo varguolių patiekalas.

„Klasikinė paelija daroma su sraigėmis, triušiena ir vištienos sultiniu, žaliais žirneliais, svogūnais ir paprikomis“, – teigė J. Jonušas.

Tačiau laidoje dainininkas nusprendė pasidalinti jūros gėrybių paelijos receptu.

Jums reikės:

Apvaliųjų ryžių – 1 kg

Žuvies sultinio – 5 l

Pomidorų tyrės – 200 ml

Koncentruotos pomidorų tyrės – 20 g

Svogūno

Citrinos

Paprikos

Midijų mėsos – 500 g

Krevečių – 500 g

Šafrano – 1 pak

Alyvuogių aliejaus – 100 ml

Kaip gaminti?

Pirmiausia reikia supjaustyti svogūną, papriką. Viską dedame į keptuvę prieš tai į ją įpylę alyvuogių aliejaus. Tada į keptuvę keliauja krevetės, tačiau joms apkepus jas reikia išimti, kad jos nesusitrauktų ir netaptų sunkiai kramtomomis.

Tuomet į keptuvę dedame midijas, vėliau šafraną ir tada įpilame dalį sultinio, kurį reikia pasiruošti ankščiau. Jis gaminamas iš žuvies sultinio, pomidorų tyrės ir pomidorų koncentrato. Tada dedame ryžius, kuriuos užpilame likusiu sultiniu. Sultinį reikėtų pilti karštą, todėl, jei šis atvėso, reikėtų jį pašildyti. 

REKLAMA
REKLAMA

Visą mišinį reikia palikti pusei valandos, išgaravus skysčiui jo kiekį keptuvėje reikėtų papildyti. Po pusvalandžio į keptuvę reikia vėl grąžinti krevetes, o joms pašilus – skanaus!

Visą gaminimo procesą žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Į sveikatą“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 9 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 laidą „Į sveikatą“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų