REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadalis Lietuvos gyventojų, žiūrėsiančių Europos krepšinio čempionatą, planuoja tai daryti su draugais kavinėse ir baruose. Tai paaiškėjo iš „Spinter tyrimai“ atliktos apklausos, kurią užsakė oficialus Europos krepšinio čempionato transliuotojas skaitmeninė televizija „Viasat“.

Penktadalis Lietuvos gyventojų, žiūrėsiančių Europos krepšinio čempionatą, planuoja tai daryti su draugais kavinėse ir baruose. Tai paaiškėjo iš „Spinter tyrimai“ atliktos apklausos, kurią užsakė oficialus Europos krepšinio čempionato transliuotojas skaitmeninė televizija „Viasat“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bare su draugais Europos krepšinio čempionatą dažniausiai planuoja stebėti vyrai, taip pat jauniausi respondentai ir didmiesčių gyventojai. 58 % Lietuvos gyventojų, žiūrėsiančių „EuroBasket 2013“, darys tai namie su šeima, o 28 % - namie su draugais.

REKLAMA

TV3 televizija, rodysianti visas Lietuvos rinktinės rungtynes ir svarbiausias finalinio etapo kovas, sporto gerbėjams, mėgstantiems žiūrėti krepšinį baruose, paruošė siurprizą – specialius TV3 stalus, kuriuos bus galima rezervuotis TV3 paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Kartu „Viasat Sport Baltic“, rodysiantis daugiau Europos krepšinio čempionato rungtynių nei kada nors iki šiol, – per 60, barų lankytojams pasiūlys „Viasat lėkštę“ – specialų, „EuroBasket 2013“ čempionatui skirtą užkandį, kurį sukūrė populiariausios kulinarinės laidos Lietuvoje vedėja Beata Nicholson.

REKLAMA
REKLAMA

„Laukiu nesulaukiu krepšinio, tikrai žiūrėsiu. Žinau, kad žiūrėdami krepšinį siekiam greitai paruošiamo valgio, bet atkreipkit dėmesį – dabar pats geriausias laikas valgyti daržoves, juk daržai, sodai dabar lūžta nuo jų, tad siūlau stebint rungtynes daugiau kramsnoti morkų, o ne bulvių traškučių, o viską gardžiai užsigerti obuolių kompotu. Ir net daržovių troškinys, tinkamai supakuotas, gali tapti puikiu užkandžiu krepšinio aistruoliams, todėl ir siūlau pasigaminti kesadiliją arba tortiliją. Tegul šie metai būna kitokie!“ – ragina B. Nicholson.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialius TV3 stalus ir užkandį „Viasat lėkštė“ bus galima rasti trijuose baruose, populiariuose tarp sporto gerbėjų: „Stars and Legends“ Vilniuje, „Republic“ Kaune ir „Friedricho baras“ Klaipėdoje.

Baro „Stars and Legends“ Vilniuje atstovas Matas Niparavičius labai džiaugiasi šiuo projektu: „Mes visuomet stengiamės sporto žiūrovams suteikti pačias geriausias emocijas ir tikime, kad originalus Beatos sukurtas užkandis pradžiugins krepšinio aistruolius ir padės mūsų rinktinei siekti pergalių.“

„Viasat lėkštė“ – tai tortilija su aštriu pomidorų ir jalapenų pipirų padažu. Receptą interneto puslapiuose viasat.lt ir tv3.lt susirasti ir pasigaminti gardų Europos krepšinio čempionato užkandį galės visi norintys. Rugsėjo 4–22 dienomis šiuo užkandžiu bus galima mėgautis trijuose baruose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

REKLAMA

Specialus Europos krepšinio čempionato užkandis: tortilija su aštriu pomidorų ir jalapenų pipirų padažu. Receptas

Labai lėtai ir gerai keptuvėje ištroškiname plonai supjaustytus svogūnus. Kai jie suminkštėja, dedame papriką, smulkiai pjaustytas morkas ir cukiniją mažučiais gabaliukais. Taip pat įdedame vieną kitą šaukštą pomidorų pastos, malto kumino, vos vos ciberžolės, marinuotų jalapenų ir konservuotų raudonų pupelių. Troškiname lengvai, kad matytųsi daržovės.

Tada ant keptuvės dedame tortiliją. Tepame troškinio, bet ne daugiau nei pusę centimetro. Užberiame fermentinio sūrio. Tuomet uždedame kitą tortiliją. Prispaudžiame ją su keptuve ar puodu iš viršaus, kad sūris ištirptų ir susiklijuotų. Supjaustome riekelėmis.  

REKLAMA

Ingridientai daržovių ir pupelių troškiniui:

4 šaukštai aliejaus 2 svogūnai 1 didelė paprika 1 maža cukinija 2 nedidelės morkos 2 šaukštai pomidorų pastos 100 g virtų raudonų konservuotų pupelių (iš skardinės) 1 šaukštelis kumino 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio 1 šaukštelis paprikos miltelių 20–30 g marinuotų jalapenų druskos ir pipirų 200 g tarkuoto sūrio

Aštrus pomidorų padažas – salsa:

Sumaišome konservuotus pomidorus su šviežiais nuluptais ir supjaustytais gabaliukais pomidorais. Galima dėti aitriąją smulkiai supjaustytą papriką. Taip pat puikiai tiks marinuoti jalapenai. Gausiai beriame kalendros, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus.

Pomidorų padažui jums reikės: 5 pomidorų 1 mėlynojo svogūno 10 g jalapeno marinuotų pipirų arba (pusės šaukštelio aitriųjų paprikų arba aitriųjų paprikų prieskonių pagal skonį) pusės citrinos sulčių druskos Saujos šviežios kalendros

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų