REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ jau apkeliavo kone visą Lietuvą, todėl šįkart pakvietė į savo namus, kur supažindino su laidoje dažniausiai minimu žmogumi – savo žaviąja žmona Egle. Laidoje Eglė išdavė, kaip pasigaminti patį skaniausią vaikystės desertą – trupininį skruzdėlyną.

Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ jau apkeliavo kone visą Lietuvą, todėl šįkart pakvietė į savo namus, kur supažindino su laidoje dažniausiai minimu žmogumi – savo žaviąja žmona Egle. Laidoje Eglė išdavė, kaip pasigaminti patį skaniausią vaikystės desertą – trupininį skruzdėlyną.

REKLAMA

Jiedu aprodė savo namus ir papasakojo, kuo gyvena pastarąjį mėnesį. Visai neseniai jiedu prisijungė prie TV3 ir „Vinted“ inicijuotos akcijos „Kiekvienas žingsnis svarbus“, tad ir išaugtiems vaikų drabužiams, ir žaislams jie suteikia antrą gyvenimą ir perleidžia šiuos daiktus į kitų rankas.

Tačiau kaipgi be maisto – jiedu sukosi virtuvėje, kur kartu pagamino Eglės mėgstamą desertą – trupininį skruzdėlyną, kurio skonis nukels į vaikystę.

REKLAMA
REKLAMA

Skaniausias vaikystės desertas – trupininis skruzdėlynas

Reikės: 250 g kvietinių miltų; 1 v.š. kepimo miltelių; 400 g Rududu; 100 g sviesto; 70 ml pieno; 50 g sūdytų žemės riešutų; 1 vnt. kiaušinio.

REKLAMA

Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Šaltą sviestą sutarkuojame į miltus. Gerai išminkome ir mušame kiaušinį bei pilame pieną.

Viską gerai išminkome ir formuojame vienodo dydžio kamuoliukus. Juos dedame 1 valandai į šaldytuvą.

Tešlai atvėsus, ruošiame trupinius – sutarkuojame tarka, paskleidžiame ant kepimo popieriaus ir kepame orkaitėje 15 minučių.

Puode ištirpiname karamelizuotą kondensuotą pieną ir sviestą. Gerai išmaišome, kad masė taptų vientisa.

Į dubenį beriame trupinius, smulkintus riešutus ir pilame karamelės masę. Gerai išmaišome ir formuojame rutuliukus. Paliekame porai valandų sustingti šaldytuve. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų