REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieni iš šeimos mėgstamiausių patiekalų su vištiena yra tie, kuriuos ruošiu azijietišku stiliumi, su saldžiarūgštėmis daržovėmis ir padažu. Šiandien pietums labai panašiai – vištiena su morkomis ir žirneliais medaus ir sojos padaže. Taip skanu, kad galima pirštelius apsilaižyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Vieni iš šeimos mėgstamiausių patiekalų su vištiena yra tie, kuriuos ruošiu azijietišku stiliumi, su saldžiarūgštėmis daržovėmis ir padažu. Šiandien pietums labai panašiai – vištiena su morkomis ir žirneliais medaus ir sojos padaže. Taip skanu, kad galima pirštelius apsilaižyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 3. Užtruksite apie 40 min.

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos/filė;
  • Druskos pagal skonį;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. vištienos pr.;
  • 1 a. š. saldžios paprikos pr.;
  • 0,5 a. š. česnako granulių;
  • Kukurūzų krakmolo, apvolioti;
  • Aliejaus, kepimui;
  • Sezamo sėklų, pabarstyti.

Padažui:

  • 2 morkos;
  • 2 saujos šaldytų žirnelių;
  • 1 v. š. sojos padažo;
  • 2 v. š. pomidorų padažo;
  • 1 v. š. medaus;
  • 1 v. š. ryžių acto;
  • 1 v. š. aštraus padažo (nebūtina);
  • 1 v. š. krakmolo;
  • 3 v. š. vandens.

​​​​​Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, prieskoniais. Sudedame į maišelį. Ten pat suberiame krakmolą. Pripučiame į maišelį oro, užsukame maišelį, kad oras neišeitų ir gerai pakratome. Taip vištiena tolygiai apsigaus krakmolu.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame vištieną, kol gražiai apskrus ir iškeps. Atidedame vištieną į šalį.

Morkas nuskutame, nuplauname ir supjaustome lazdelėmis arba šiaudeliais, kaip jums patogiau. Morkas sudedame į keptuvę, kur kepė vištieną ir pakepiname, kol šiek tiek apskrus. Suberiame žirnelius ir sudedame vištienos gabalėlius. Padažui skirtus produktus sumaišome ir supilame į keptuvę. Gerai išmaišome ir pakaitiname, kol padažas sutirštės.

Į lėkštes dedame virtus ryžius, ant viršaus vištienos ir daržovių gabalėlius, pabarstome sezamo sėklomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų