REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asmeninis treneris Paulius Ratkevičius su drauge Giedre viešėjo Italijos perlu vadinamoje Kalabrijoje.

Asmeninis treneris Paulius Ratkevičius su drauge Giedre viešėjo Italijos perlu vadinamoje Kalabrijoje.

REKLAMA

Pora mėgavosi saule ir maudynėmis jūroje, aplankė daugybę žavių autentiškų miestelių, ragavo vietos virtuvės patiekalus.

Paulius sako, kad Kalabrija juos taip sužavėjo, kad neabejotinai į Italiją sugrįš ir vėl.

Kelionė į Kalabriją paliko didžiulį įspūdį. Jautėmės, tarsi būtume patekę į kino filmą. Viskas buvo taip gražu, kad norėjosi įamžinti kiekvieną pastatą, kiekvieną pamatytą vaizdą, fotografuoti ir filmuoti kiekvieną gatvelę“, – sako P. Ratkevičius.

Inga Aukštuolytė, kelionių organizatorius „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė, teigia, kad Kalabriją atranda vis daugiau lietuvių.

Keliautojai renkasi šį Italijos regioną dėl savitumo ir įvairovės. 

Italija jau ne vienus metus yra tarp mėgstamų mūsų keliautojų krypčių. Tai lemia galimybės susipažinti su kultūriniais objektais, pasimėgauti nuostabiais paplūdimiais ir maloniu klimatu. Vis daugiau lietuvių keliauja į Kalabriją, kur galima derinti aktyvių pažinimą su kokybišku poilsiu. Matydami augančią kelionių į šį regioną paklausą, kitų metų sezoną planuojame daugiau skrydžių į jį“, – sako I. Aukštuolytė.

REKLAMA
REKLAMA

Malonus oras ir puikus maistas

P. Ratkevičius pasakoja, kad kelionės laikas buvo optimalus – nebebuvo taip karšta kaip vasarą, tačiau vis dar maloniai šilta.

REKLAMA

Jūros vanduo taip pat buvo šiltas ir buvo galima mėgautis maudynėmis. Pora apsistojo Zambrone miestelyje.

Kaip sako Paulius, ne tik miestelis, bet ir viešbutis atspindėjo tikrą Kalabrijos dvasią.

„Pasirinktas viešbutis buvo labai savitas. Poilsiautojai apgyvendinami vieno aukšto nameliuose su patogiais ir erdviais kambariais. Tai kuria ypatingą jaukumo jausmą. Be to, viešbutis turėjo ir privatų paplūdimį, kur buvo gera ramiai pagulinėti po dienos kelionių“, – įspūdžiais dalijasi asmeninis treneris.

Vyras daug dėmesio skiria mitybai ir keliaudamas. O šį kartą pasiūlymai viešbutyje atitiko visus lūkesčius. Vakarienei buvo siūlomi ne tik mėsos kepsniai, bet ir šviežia žuvis.

REKLAMA
REKLAMA

Paulius džiaugiasi, kad Kalabrijoje galėjo mėgautis šviežiais kalmarais. Juos treneris labai mėgsta, o mūsų šalyje jų gauti ne visada paprasta.

Sužavėjo architektūra 

Per savaitės atostogas Paulius su Giedre išsinuomojo automobilį ir stengėsi aplankyti kuo daugiau autentiškų Kalabrijos miestelių.

Juos ypač sužavėjo Tropėja. Šis mietas gali pasiūlyti tikrą pietietišką šurmulį, o jį supantys paplūdimiai laikomi vienais geriausių Europoje.

Tropėjos senamiestis yra įsikūręs ant 60 metrų uolos virš Tirėnų jūros ir primena tikrą gatvelių labirintą. Iš viršaus atsiveriantis vaizdas palieka įspūdį ilgam.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas keliautojų porai itin patikęs Kalabrijos pasididžiavimas – Vatikano iškyšulys. Šis pakrantės ruožas taip pat įtrauktas į 100 pasaulio gražiausių paplūdimių sąrašą.

Poilsiautojus čia užburia itin švarus vanduo, be to, čia siūloma daug aktyvių pramogų nardymo mėgėjams.

„Kalabrijoje norimą poilsio variantą gali suderinti skirtingų pomėgių keliautojai. Čia gausu žavingų paplūdimių, vertinamų šeimų su vaikais. Norintieji įvairesnių įspūdžių, gali aplankyti daugybę autentiškų miestelių ir pasimėgauti vietinių restoranėlių siūlomomis vakarienėmis, kurių skonis įsimena ilgam“, – kalba „Tez Tour“ atstovė.

REKLAMA

Pasak I. Aukštuolytės, kelionės į Kalabriją populiarios nuo gegužės pabaigos iki liepos.

Vasarą paprastai šiame regione oro temperatūra šokteli aukštai, tad keliautojai vėl grįžta čia nuo rugsėjo. Šiuo metu jau galima užsisakyti kito sezono atostogas.

Viskas – aukščiausios kokybės

Pasak Pauliaus, jį itin žavi tai, kad italai, kaip būdinga pietiečiams, nepasižymi išskirtiniu darbštumu, tačiau viskas, ką jie sukuria, išsiskiria aukščiausia kokybe. 

„Italai turi geriausius automobilius, tokius kaip „Ferrari“ ir „Lamborghini“, drabužiai ir interjero detalės kruopščiai apgalvotos, architektūra tikrai įspūdinga. O ką jau kalbėti apie itališką kavą ar ledus – net ir jie yra neprilygstamo skonio“, – juokiasi P. Ratkevičius.

REKLAMA

Įprastai vyras vengia pridėtinio cukraus ir ledais mėgaujasi retai. Tačiau Kalabrijoje itališkuosius gelato valgė kasdien.

„Atostogaudamas ledus valgiau kiekvieną dieną. Ir net ne po vieną, o po dvi porcijas. Džiaugiuosi, kad radau gelato variantą be cukraus. Tiesiog negalėjau jiems atsispirti – tokio tobulo skonio jie buvo“, – atskleidžia asmeninis treneris bei priduria, kad pora taip pat ragavo ir tradicinius itališkus patiekalus – picą, pastą, įvarius sūrius.

Rūpesčių dėl kalbos barjero nekyla

Kalabrijos gyventojams būdingas pietietiškas didžiavimasis savo regionu, jie nesistengia būti itin paslaugūs keliautojams. Tačiau, pasak A. Ratkevičiaus, tai taip pat kuria žavią atostogų nuotaiką – įdomu stebėti itališką temperamentą ir gyvenimo būdą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kartais susidaro įspūdis, kad italai pageidautų, jog visi keliautojai kalbėtų su jais itališkai. Man tai nekėlė rūpesčių, nes puikiai moku ispanų kalbą. Kadangi šios dvi kalbos yra tikrai panašios, man puikiai pavykdavo susikalbėti – suprantu, kas yra sakoma itališkai, o mane suprasdavo ispaniškai“, – dalijasi asmeninis treneris.

Jis pasakojo, kad kasdien mėgaujantis itališkaisiais gelato, susipažino ir su ledainės savininku.

Ledainę jis įkūrė net prieš 52 metus. Šiuo metu vyrui yra 82-eji, bet jis vis dar nepalieka savo ledainės.

Paulius sako, kad iki šiol Italija jam buvo kiek mažiau pažįstama šalis, bet po įspūdingos kelionės į Kalabriją, neabejotinai sugrįš dar ne kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų