REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Apsilankęs populiarioje Vilniaus picerijoje išklojo atvirai: „Ne vilniečiams čia geriau net neiti“ (nuotr. Riebaus Katino)

Nėra nei vienos dienos, kad negaučiau kokios rekomendacijos, siūlančios nuvykti į kokią maitinimo įstaigą paskanauti ten gaminamo maisto.

21

Nėra nei vienos dienos, kad negaučiau kokios rekomendacijos, siūlančios nuvykti į kokią maitinimo įstaigą paskanauti ten gaminamo maisto.

REKLAMA

Rekomendacijų būna visokių: gerų ir prastų, kai kurios net kartojasi. Bet daugiausiai rekomendacijų gavau tik „Užupio picerija“ atžvilgiu.

Kas kartą apsilankęs Vilniuje ir neužsukęs į šią piceriją jausdavausi panašiai kaip poilsiautojas sugrįžęs po poilsio prie jūros, kuris draugams pasakodamas savo įspūdžius užsiminė, kad nė karto nesimaudė jūroje.

Manau nesunku įsivaizduoti tą nuostabą su kuria į jį žiūrėjo jo draugai po tokio pareiškimo. Panašias nuostabas sukeldavo ir mano naujos Vilniaus maitinimo įstaigų apžvalgos. Buvai Vilniuje ir neužsukai į „Užupio piceriją“?

Kartą neapsikentęs panašių klausimų, besilankydamas Vilniuje, padariau lankstą, tik tam kad ne tik pamatyčiau tą stebuklą, bet ir paskanaučiau ten kepamų picų. Lauko terasa šurmuliavo turistais, tad įsitaisėme picerijos viduje.

REKLAMA
REKLAMA

Nors maitinimo įstaiga pavadinime naudoja žodį picerija, bet jos meniu pasirinkime gausu ne tik picų, bet ir patiekalų su makaronais, sriubų ir net kepsnių. Tiems, kam smalsu ką ši picerija siūlo, galėsite pamatyti nuskenavę šį meniu telefono fotoaparatu.

REKLAMA

Meniu pasirinkimas

Sunku išsirinkti ką valgyti, kai lauke tvyro karštas ir tvankus oras. Tad žinoma, kad pirmus užsisakome gėrimus. O jau gurkštelėję kelis gurkšnius šaltų gazuotų „linksminadų” užsimanome kažko iš maisto. Kadangi tikslas buvo būtent picos tai užsakymo kitais patiekalais ir neįvairinome, o abu su Katiniene išsirenkame po picą.

Kol gaminamos picos, nusprendžiu kiek pasižvalgyti po pačią piceriją ir apžvalgą paįvairinti papildomomis nuotraukomis.

Jei picerijoje pamatėte malkinę krosnį, žinokite, kad tai lyg ženklas didelės tikimybės jog picerijoje sulauksite įdomesnių picų. Nes malkinėje krosnyje picos atsiskleidžia ne tik visu savo grožiu, bet ir sustiprina produktų skonines savybes.

REKLAMA
REKLAMA

Picerijoje yra ir įdomus kampelis gurmanams, kuriame galite įsigyti geros kokybės maisto produktų namų virtuvei.

Turiu paminėti ir padavėją, kuris buvo ne tik linksmų plaučių, bet ir gerai išmanė savo darbą. Tad su juo buvo ne tik linksma, bet ir tuo pačiu nestokojome dėmesio, kurio taip dažnai pasigendame kitose įstaigose. Kai tenka tuščią taurę iškėlus virš galvos ilgai mojuoti, kad atkreiptum padavėjų dėmesį. O jam atėjus ir su nuostaba į tave žiūrint, dar turi paaiškinti, kad kvietei jį ne šiaip papliurpti, o norėdamas papildyti užsakymą.

O dabar pakalbėkime apie picas. Įdomiausia šioje situacijoje yra tai, kad terminas: pirma valgome akimis, daugelį šį kartą paves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nes pica – „3 Marie“, kuri atrodė lyg kažkieno virtuvėje netyčia išmesta ant žemės, o vėliau atsargiai surinkta ir vėl paguldyta į lėkštę, buvo ne tik kad kelis kartus skanesnė nei puošnioji „By Karolina Meschino”, bet galėjo pasigirti įdomesniais poskoniais.

„3 Marie“ – 12,00 eur. Ši pica yra sukurta gurmanui ir manau nesuklysiu iškeldamas tokį teiginį. 3 skirtingos jos dalys slepia savyje ir skirtingus skonius. O užlenkus ketvirtadalį picos jūs dar gaunate ir mažytę lenktos picos versiją.

„By Karolina Meschino“ – 15,00 eur. „By Karolina Meschino“ pica buvo kiek paturbinta visiems žinoma „Mortadella“ pica, kuri savo pavadinimą gavo dėl joje naudojamos mortadella dešros.

REKLAMA

Ši pica, manau, labiausiai tinka užsakant damoms, nes ją ne tik galima valgyti, bet dar ir prisidaryti daugybę asmenukių, kuriomis bus galima stebinti savo „Instagram“ sekėjus.

Apibendrinimas

Reziumuoju. Picos ne tai, kad skanios, o net labai skanios. Neturiu jokių pretenzijų ar kažkokių pastebėjimų nei picos padui, nei ingredientams.

Tie, kas man rekomendavo šią piceriją, buvo teisūs, kad kartą čia paskanavęs picų, dar neišėjęs galvosi apie tai, kada čia vėl sugrįši.

Dėl to ir gimė tokia mintis, kad jei nesi iš Vilniaus ir retai užsuki į sostinę, geriau į šią piceriją net neik, nes „Užupio picerijoje“ paragautų picų skonis įsimins ilgam, o picerijų kepančių panašias – skanias picas – vargu ar rasi kituose miestuose.

REKLAMA

Vertinu „Užupio piceriją“ 5/5 ir manau nesuklysiu teikdamas, kad didžioji dalis sėkmės šios picerijos ir kitų maitinimo įstaigų priklauso nuo darbuotojų profesionalumo.

O šioje picerijoje matytas vaizdelis buvo be jokių trikdžių, nešlubavo nei picų kepėjai, nei salės darbuotojai.

P. S. dar kartą didelis ačiū mus aptarnavusiam padavėjui, kuris su 50 eur grąža mus pasivijo jau gerokai nutolusius nuo picerijos. Karščiai daro savo ir jei ne jo sąžiningumas, aš net nebūčiau susipratęs, jog picerijoje nepasiėmiau grąžos...

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas

Kažkaip antraštė su apibendrinimu gerokai prasilenkia. Matyt triukas pritraukti skaitytojus, kuris klaidina ir menkina piceriją. Žodžiu, ne viskas šūdas, kas šūdu kvepia. Dar vienas geras blogų antraščių pavyzdys.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų