Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
Šiaip straipsnis geras, patariantis naudoti visokį, bet tik kokybišką maistą. Anksčiau mažai kas šerdavo gyvulius antibiotikais ar augimo hormonais.
šiuo atveju kiekis taip pat svarbu,kaip ir kokybė..
Neveltui kinų patarlė sako: "Savo ligų ieškok lėkštės dugne".
,,... Išklojo...,, – jau ta ekspertė tikrai dirba ne savo darbą.
Dar viena "ekspertė" išsiklojo:))
kodėl pienas gali kenkti?, kokie debilai tai išmąstė?
@kompotas
Kelia uždegimą organizme
@Alyva
kokį blia uždegimą, kam?, iš kur tokios žinios?
@Alyva
Gražiau – mano senelis mirė 95 bet pieną gerdavo trilitriniais ir pas daktarą ėjo tik kai dantį išraut reikėjo. Čia per tv3 išlenda visokie,, ekspertai,,.
@Nu dar
Ne visi žmonės gali toleruoti laktozę, o tokių yra net 2/3. Kas vienam tinka, nebūtinai tinka kitam.
@Nu dar
Mano Močiutė senatvėje gerdavo daug pieno, ypač ožkos, nes buvo iškritę dantys, kietesnio maisto negalėdavo sukramtyti, todėl dažnai imdavo duonos arba batono ir pieno. Valgė labai nedaug. Sulaukė beveik 88 metų, visada buvo bendraujanti, mėgo skaityti knygas, visą gyvenimą labai daug dirbo, buvo darbšti ir pareiginga.
@kompotas
Tokiems kaip tu sauro mąstymo žmonėms turėtų uždrausti rašyti kažką. Ant tiek kvailas turi būti, kad nemoki internete susirasti informacijos
@Akivaizdu
:)
@Akivaizdu
Jau kad tamstytė tiki, ką parašo internetas, tikrai laikas susimąstyti apie galvos sveikatą.
@kompotas
Pienas iš esmės kenkia visiems. Šiaip, nerokemenduojama (čia švelniai) nei katėms, nei šunims. Juolab žmogui
@Faktas
Jei netoleruoja laktozės,tada taip.Kefyras,jogurtas, varškė ir sviestas,ne margarinas, būtini.Jau daug mokslininkų,tik ne Lietuvos,tai patvirtino.
@Faktas
Tas kur parduotuvėja taip kenkia bet tikras pienas iš karvės labai sveikas
@kompotas
,o tu pabandyk iš savęs ir pieno kokteilį,pažiūrėsim ar nekeks..
Dabar ekologiško maisto nėra, be trąšų ne užaugina niekas, net bobutė savo darže. Pagal autorė, vos ne visas maistas kenksmingas, vienam tas, kitam anas..viresnios kartos žmonės užaugo kaime, pagrinde pienas, rūkyta mėsa, gal tik grūdai nebuvo purškiami nuodais, kaip dabar,aš pati mėgstu pieną ir naudoju nemažai, viską toliaruoju. Čia kiekvieno organizmas reaguoja savaip, dabar visko daug, bet užteršta, seniau buvo mažiau, bet sveikiau.
@Taip.
Seniau ir žmonės mažiau jei ką ir valgė, ir maisto tiek nebuvo kaip dabar kad lentynos lūžta. Bet straipsnis yra labai teisingas, kad reta šitam tinklapį.
@Akivaizdu
Valgė? Iš kur, snargliau, išlindai, tikrai nepagimdytas– valgė daug, puodais virdavo, nes dirbdavo, ne ant sofukių su mobiliaku kiaušius šildė
@Mažiau
Puodais virdavo, kai būdavo didelės šeimos ir dar samdytų darbininkų- virdavo, kad visi pavalgytų ir galėtų dirbti. Bet valgydavo daugiausiai ryte ir vakare po darbų, dieną kažką užkąsdavo. Niekas nevalginėdavo 5-6 kartus per dieną kaip dabar rekomenduoja. Pyragus, saldžius kepinius kepdavo per šventes- Kalėdas, Velykas, krikštynas, vestuves, o ne kasdien.
Žiemą, kai pasibaigdavo lauko darbai, būdavo 2 pasninko periodai, kai žmonės susilaikydavo nuo mėsos ir valgydavo liesiau.
O dabar parduotuvės visko pilnos, "bulkutes" kemša kasdien, darbas daugumos sėdimas, laisvalaikis prie TV ir kompiuterio.
Žiemą, kai pasibaigdavo lauko darbai, būdavo 2 pasninko periodai, kai žmonės susilaikydavo nuo mėsos ir valgydavo liesiau.
O dabar parduotuvės visko pilnos, "bulkutes" kemša kasdien, darbas daugumos sėdimas, laisvalaikis prie TV ir kompiuterio.
Sveikiausia yrawalgyti rudą kąką
Svarbu ne tik kokį maistą valgome, bet kokiu paros laiku ir valandą, o žmogaus organų bioritmai irgi svarbu.Kažkodėl ekspertai apie tai nerašo.
@Danutė ė
Kada noriu tada ir valgau, mano pilvas gerisusias ekspetas.
@Laura
Super, atsakymas vertas dešimtuko. Taikliai teisingai.
rašliavinė šūdmalystė. Ar ne,eksperte?
Pienas, kava, raudona mėsa – kas iš tiesų skatina vėžį ir kitas ligas? Ekspertė išklojo, ką valgyti kasdien