REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Utenoje už 3,2 tūkst. eurų parduodamas NT objektas (nuotr. facebook.com)

Taip, tikrai taip, jūs gerai perskaitėte straipsnio antraštę – parduodamų „butų“ kainos Lietuvoje prasideda vos nuo 3,2 tūkstančio eurų. Bet iškart sugrąžinsime jus į realybę – skelbimuose įprastai butais įvardijamas nekilnojamasis turtas (NT) – teisiškai yra traktuojamas kaip negyvenama patalpa.

11

Taip, tikrai taip, jūs gerai perskaitėte straipsnio antraštę – parduodamų „butų“ kainos Lietuvoje prasideda vos nuo 3,2 tūkstančio eurų. Bet iškart sugrąžinsime jus į realybę – skelbimuose įprastai butais įvardijamas nekilnojamasis turtas (NT) – teisiškai yra traktuojamas kaip negyvenama patalpa.

REKLAMA

Bet kuriuo atveju, tikrai įdomu pasižvalgyti, kokiais pasiūlymais šiuo metu yra viliojami pirkėjai. Savaime suprantama, kalbama apie itin nedidelius, iki 12 kv. m., parduodamus NT objektus.

Atsiveria graži panorama

„Parduodamas 1 kambario gyvenamosios paskirties bendrabučio tipo butas Maironio g., Utenoje. Butas yra ketvirtajame mūrinio namo aukšte. Įdėtas plastikinis langas.

Šalia buto yra sandėliukas rakandų pasidėjimui. Bendras buto plotas 11 kv. m. Pro langus atsiveria graži gamtos panorama. Vakarais pro langą šviečia saulė.

REKLAMA
REKLAMA

Yra labai tvarkinga bendra virtuvė, bendras tualetas ir bendras dušas. Labai maži šildymo mokesčiai. Jaukus kampelis studentams, darbuotojams ar taupantiems, praktiškiems žmonėms“, - tokiu skelbimu viliojami pirkėjai įsigyti butą vos už 3,2 tūkst. eurų. Pamatykite, kaip atrodo šis butas – nuotraukų galerijoje:

REKLAMA

Butą parduodantis tarpininkas, paprašytas atsakyti, kodėl tokia žema šio NT objekto kaina, teigė, kad savininkams šios patalpos jau kurį laiką yra nereikalingos, tad kodėl nepabandžius jų parduoti: „Kaina tokia dėl vietos, taip pat buto būklės. Be abejo, butui reikalingas remontas. Tikime, kad nepaisant mažo buto ploto, atsiras pirkėjų, kurie įžvelgs investavimo galimybių.“

Kiti pasiūlymai

Antras pagal pigumą butas Lietuvoje parduodamas Kaune: „Nedidelis butukas! Mūriniame name, Dainavos mikrorajone, A. ir J. Gravrogkų g. 5/5 aukšte. Laiptinė rakinama, stogas sutvarkytas, namo teritorija prižiūrėta, kiemas erdvus. Šalia autobusų stotelės, mokymosi įstaigos, darželiai, prekybos centrai. Strategiškai gera vieta, iš čia galima patogiai susisiekti su kitais miesto rajonais.

REKLAMA
REKLAMA

Butas šiltas ir šviesus. Bendras plotas 11 kv.m. Langas plastikinis, sienos tapetuotos, grindys laminatas. Laiptinėje yra bendra virtuvė, wc ir dušas, reikią dalintis su tvarkingais kaimynais. Labai pigus buto išlaikymas!“

Už šį NT objektą jau prašoma 7 tūkst. eurų. Kaip atrodo šis konkretus butas pamatykite nuotraukoje:

Kas toliau? Taip pat galima įsigyti 11 kv. m. butą Kauno Vilijampolės rajone už 7999 eurų. Tūkstančių eurų brangiau kainuoja tokio paties ploto butas Klaipėdoje, Sulupės g. O pigiausių NT objektų penketuką užbaigia Vilniuje, Liepkalnio g., parduodamas 11 kv. m. kambarys, kurio kaina 11 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent paskutinį įvardytą NT objektą parduoti bandantis nekilnojamojo turto brokeris Dainius Repšys tv3.lt pasakojo, kad pirkėjai turėtų būti atidūs, ieškodamas nedidelės kvadratūros butų.

„Skelbime yra įvardyta, kad parduodamas kambarys, o ne butas. Šios patalpos yra negyvenamos paskirties. Perregistruoti į gyvenamąją patalpą galima NT objektus, kurie yra didesni kaip 16 kv. m. Yra tam tikrų niuansų su bendrabučio tipo pastatais. Ten yra šiek tiek kitaip, taikomi kiti reikalavimai.

Konkrečiai dėl šio NT objekto sulaukiau įvairių klausimų. Žmonės nori nusipirkti ir išnuomoti arba užsidirbti iš trumpalaikės nuomos. Aiškinu, kad čia nėra gyvenamosios paskirties objektas. Tai yra komercinės paskirties patalpos. Čia galima įsirengti darbo patalpas, kūrybines dirbtuves“, - pabrėžė D. Repšys.

REKLAMA

Paklaustas, į ką įprastai atkreipia dėmesį potencialūs tokių nedidelės kvadratūros patalpų pirkėjai, D. Repšys teigė: „Žmonės nori, kad nepaisant nedidelio objekto ploto, jame būtų tiek virtuvė, tiek tualetas, tiek vonia. Taip pat dujos ir vanduo. Bendro naudojimo patalpos nėra tai, ko įprastai nori pirkėjai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų