REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kartais itin netradicines akcijas įkvepia labai kasdieniškos situacijos. Po įvykio, kuomet žurnalistė Zita Čepaitė dėl rankinėje turėto varškės indelio nebuvo įleista į kultinės grupės „Antis“ koncertą, o tai vedamajame puslapyje išsamiai aprašė vienas didžiųjų dienraščių, kilo tikro ar tariamo pasipiktinimo banga: socialiniame tinkle „Facebook“ buvo įkurta Nacionalinė varškės valgytojų gynimo asociacijos grupė – „NVVGA“.

REKLAMA
REKLAMA

Grupės nariai internete išplatino deklaraciją, kurioje teigiama (kalba neredaguota): „Mes, garbingi varškės valgytojai, esame giliai įskaudinti beigi pasipiktinę. Išties gi, mes, kaip normaliausi žmonės iš namų neinantys be pakelio varškės, negalime suprasti, kaip kas nors gali kėsintis į mūsų prigimtinę teisę neštis pakelį varškės į koncertus, restoranus bei kitus balius. Tai yra baisi neteisybė bei tautos genocydas. Mes pranešame, kad: Mes be varškės nenurimsim. Varškė – tai mūsų duona kasdieninė. Tai mūsų laisvės ginklas. Ją ginsime ir nešiosime kaip kovos randą. Toliau imsimės šiųjų veiksmų: Raginame tučtuojau liautis ir sustabdyti šią varškės valgytojų diskriminaciją. Raginame atsiprašyti visų anti-varškistų už mūsų įsitikinimų pamynimą bei įžeidimą; Nepaklusę šiems reikalavimams susilauks griežto ir negailestingo atsako.“

REKLAMA

Varškės valgytojų išmonei ribų nėra (nuotr. Organizatorių)Varškės valgytojų išmonei ribų nėra (nuotr. Organizatorių)

Šiuo metu prie internetinės varškės valgytojų bendruomenės skaičius nuolat auga: „Net nė praėjus vienai dienai prie judėjimo jau prisijungė apie 2 tūkst. piliečių bei daugiau nei šimtas ketina dalyvauti rengiamame mitinge. Judėjimas auga valandomis, tai didžiausias, rezonansinis ir labiausiai Lietuvą sukrėtęs įvykis po Drąsiaus Kedžio“, – teigiama varškės valgytojų išplatintame pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kad įtikintų visuomenę savo deklaracijos ir ketinimų rimtumu, šmaikštumo nestokojantys varškės valgytojų asociacijos nariai liepos 28 dieną sostinėje esančiame Mokytojų namų kiemelyje surengė mitingą, į kurį sukvietė visus, siekiančius apginti savo prigimtinę teisę nešiotis pakelį varškės visur ir visada. Nepaisant to, kad oras  pasitaikė lietingas, o ir pačių mitinguotojų susirinko negausiai, į skandalingo koncerto atgarsius menantį mitingą atėjo ir Algirdas Kaušpėdas.

Nusiteikusių mitinguoti neišgasdino net smarki liūtis, tiesa, pačių mitinguotojų susirinko ne itin daug, ir kaip juokavo idėjos autoriai: „Lietus mūsų neišgąsdino, viskas kaip ir planavome – atėjo šimtas žurnalistų ir trys varškės valgytojai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Kaušpėdas atėjo ne tuščiomis – jis akcijos dalyviams atnešė dubenį varškės ir viešai atsiprašęs už jo grupės koncerte įvykusį incidentą perskaitė savo sukurtą eilėraštį:

Kas tikro ir jaukaus namie – šlepetės, murkianti katė,

Kas laukia nuostabaus ryte – grūdėta pusryčių varškė,

Kiek daug fantastiškų minčių aplanko valgant varškę,

Neįtikėtina, bet akivaizdu – varškė įgalina mąstyti aiškiai.

Varškės užvalgius aš galiu išspręsti tūkstančius problemų:

Kiaušiniai, tostai, avižos...

Puiku, nes tik varškė sustiprina lietuvio geną.

Varškės pardavimai beveik nedidėjo

Naujienų portalas „Balsas.lt“ pasidomėjo, ar ši iniciatyva sulaukė ir eilinių vartotojų dėmesio ir pasiteiravo didžiųjų prekybos tinklų, ar pakito varškės pardavimai per paskutines dvi savaites.

REKLAMA

„Vakar didesnio populiarumo sulaukė grūdėta varškė, kai kurių jos rūšių buvo nupirkta iki 17 proc. daugiau negu prieš savaitę. Praėjusią savaitę vienai varškės rūšiai buvo taikoma akcija, o nuo šiandien taikome akciją grūdėtai varškei ir sveriamai 9 proc. riebumo varškei, praėjusią savaitę akcija buvo natūraliai „Kelmės“ varškei,“ – situaciją parduotuvių lentynose komentavo Valdas Lopeta, IKI komunikacijos skyriaus vadovas.

„Maxima LT“ atstovė spaudai Olga Malaškevičienė ir „Rimi Lietuva“ atstovė spaudai Raminta Česnulienė teigė, kad šių prekybos tinklų valdomose parduotuvėse jokių varškės pardavimo pokyčių nepastebėta.

Ar į šią akciją įsitraukė ir pieno gamintojų atstovai, neaišku.

Tokia „asociacija“ tik įrodė, kad labai lengva per itin trumpą laiką suorganizuoti „asociaciją“ ir surengti „mitingą“. Bet kokia proga ar pretekstu. Laukiame Spageti monstrų bažnyčios Lietuvoje atsidarymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų