• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateinantys metai klaipėdiečiams nieko gera nežada. Be jau pabrangusių ir toliau nuolat brangstančių maisto produktų, daugiau teks mokėti ir už komunalines paslaugas, rašo "Vakarų ekspresas".

REKLAMA
REKLAMA

Šilumos ir vandens tiekėjai teigia dar skaičiuojantys ir konkrečių sumų neįvardija. Jau žinoma tik elektros energijos kaina - viena kilovatvalandė gyventojams pabrangs apie 4 centus.

REKLAMA

Brangs šiluma

Klaipėdos savivaldybės tarybos 2006 metų rugsėjį buvo nustatyta AB "Klaipėdos energija" centralizuotai tiekiamos šilumos ir karšto vandens kaina daugiabučių namų gyventojams - 12,37 cento už kilovatvalandę.

Pasak "Klaipėdos energijos" generalinio direktoriaus pavaduotojo Juozo Kregždžio, dar šiais metais šilumos tarifai tikrai nebus didinami, nors jau šiandien aišku, kad bendrovei 2007-ieji bus nuostolingi.

REKLAMA
REKLAMA

Brangiau gali tekti mokėti ir už šilumos mazgų priežiūrą, nes šiuo metu nustatyti tarifai jau esą per maži. Kada tai įvyks, J. Kregždys teigė dar negalįs prognozuoti. Tam esą reikia peržiūrėti maksimalius tarifus, parengti naują metodiką.

Daugiau - ir už vandenį

Devynios šalies vandens tiekimo įmonės Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai jau pateikė paraiškas tarifams padidinti. Dar penkiolika rengiasi tai padaryti artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak AB "Klaipėdos vanduo" vadovo Leono Makūno, bendrovė paraiškos tarifams didinti dar nepateikė, bet tikrai planuoja tai padaryti.

Šiandien klaipėdiečiai už vieną kubinį metrą geriamojo vandens ir nuotekų valymą moka 4,32 lito. Šis tarifas, sakė L. Makūnas, nekito jau penkerius metus.

Kiek brangs paslauga, L. Makūnas teigė šiandien dar negalįs pasakyti.

Įtakos turi ir šiemet smarkiai išaugę gamtos išteklių, aplinkos taršos mokesčiai, taip pat mokesčiai už elektrą, šilumą bei apie 10 proc. išaugę atlyginimai. Apie 2 mln. litų atsiėjo senų vandens skaitiklių keitimas naujais", - vardijo "Klaipėdos vandens" vadovas.

REKLAMA

Pasak L. Makūno, apie konkrečius skaičius bus galima kalbėti ne anksčiau lapkričio, tačiau šiemet paslauga tikrai nebrangsianti.

Praėjusią savaitę Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija jau davė leidimą didinti elektros tarifus. Nuo ateinančių metų viršutinę elektros perdavimo kainos ribą "Lietuvos energijai" leista didinti 69 proc. - nuo 2,41 iki 4,08 ct už kilovatvalandę.

Vilija Šilinienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų