REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Juozas Imbrasas vakar pristatė metinę savo veiklos ataskaitą. Kadangi iš valdančiosios daugumos į mažumą pavirtusi sostinės valdžia ypatingais laimėjimais pasigirti negalėjo, savo sulipdytą 30 darbų sąrašą prifarširavo įstrigusiomis Nacionalinio stadiono statybomis ir gausybe pažadų.

REKLAMA
REKLAMA

Ataskaitoje meras leido suprasti, kad Vilniuje viskas gerai, valdančioji mažuma dirba labai gerai ir to gėrio vilniečiai sulauks dar daugiau. Mat visų bėdų kaltininkai, anot J.Imbraso, sėdi ne sostinės savivaldybės dangoraižyje, o Susisiekimo ministerijoje, Seime ir Vilniaus apskrityje. Skundėsi politikas ir praeitos kadencijos valdžia: esą jos paliktos skolos neleido atlikti visų planuotų darbų.

REKLAMA

Mero darbų sąraše - įvestas elektroninis viešojo transporto bilietas, organizuojami viešosios tvarkos ekipažai, įgyvendinamas korupcijos prevencijos planas, sutvarkyti 6 parkai ir skverai, suremontuota 200 daugiabučių namų kiemų, įrengta 150 vaikų žaidimų aikštelių.

Tiesa, daugiausia kalbėta ne apie nuveiktus, bet apie būsimus darbus. Vienas tokių - laivybos Neries upe atnaujinimas. J.Imbrasas samprotavo: sutvarkius visą laivybai reikalingą infrastruktūrą vilniečiai į darbą galės keliauti laivais. „Turime gi mes sostinėje parodyti pavyzdį ir padarysime“, - pareiškė Vilniaus galva.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie ateities vizijas, J.Imbrasas nepraleido progos dar sykį pakritikuoti Vyriausybę dėl neįgyvendinamo pažado skirti 200 mln.  litų Nacionalinio stadiono statybai. „Negalima šitaip vaikiškai žaisti valstybe. Viską padarėme, ką reikia, o jiems neaišku. Visiems suprantami šie žaidimai“, - piktinosi politikas.

Nuolatinio opozicijos spaudimo sąlygomis dirbanti sostinės valdžia per metus nusilpo: Lietuvos liberalų sąjūdžiui prieš kurį laiką nutraukius paramą „Tvarkos ir teisingumo“, Lenkų rinkimų akcijos ir socialdemokratų koalicijai, šiai tenka dirbti mažumoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau opozicijos išsišokimų užgrūdintas meras nemato dėl to didelės bėdos. „Ana pusė irgi neturi daugumos. Taip ir vargsime iki Seimo rinkimų, o ten pažiūrėsime“, - pareiškė J.Imbrasas.

Opozicija sostinės mero ataskaita neliko sužavėta. „Kaip meras jis šiuos metus dirbo tikrai nesėkmingai. Šią ataskaitą pavadinčiau pažadų ataskaita. Visa ataskaita paremta tuo, ką jie darys, o ką jie padarė per metus - jie neturi kuo pasigirti“, - sostinės mero darbą vertino naujasis sostinės tarybos konservatorių lyderis Raimundas Alekna.

Sergejus Tichomirovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų