REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusas praėjusią parą nustatytas iš Švedijos grįžusiam Elektrėnų gyventojui ir dviem vilniečiams, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Koronavirusas praėjusią parą nustatytas iš Švedijos grįžusiam Elektrėnų gyventojui ir dviem vilniečiams, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

REKLAMA

Statybų įmonėje dirbęs vyras liepos 4-ąją atvyko keltu iš Stokholmo į Taliną, o iš Estijos parvyko automobiliu. 

„Nustatytas vienas sąlytį turėjęs asmuo – šeimos narys. Pirminiais duomenimis, į Lietuvą grįžęs asmuo izoliavosi“, –  BNS teigė VSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Vienas iš Vilniuje nustatytų atvejų siejamas su kiek anksčiau nustatytais užsikrėtimais. Tiriama versija, kad židinys gali būti susijęs su transporto įmone Nemenčinėje, į kurią atvyksta žmonių iš Baltarusijos.

„Pirmadienį pranešėme, jog nuo vyro koronavirusu užsikrėtė žmona, o dabar susirigimas yra nustatytas žmonos įmonėje dirbančiam asmeniui. Šiuo metu identifikuoti aštuoni sąlytį turėję asmenys, jie izoliuoti“, – teigė G. Megelinskienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirminis visų trijų asmenų užsikrėtimo šaltinis dar neaiškus, tačiau svarbi aplinkybė – pirmasis nustatytas su šiuo protrūkiu susijęs asmuo dirba Nemenčinėje registruotoje transporto įmonėje, į kurią atvyksta asmenys iš užsienio, daugiausia – iš Baltarusijos“, – pridūrė ji.

REKLAMA

Trečiojo asmens – bedarbio Vilniaus miesto gyventojo – užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios.

„Liepos pirmąją vyko traukiniu Pabradė–Vilnius, išvykimo laikas – 19:30 val., vagono negali patikslinti. Tos pačios dienos vakare nuo 22 val. lankėsi bare „Plus Plus Plus“,  esančiame Vilniuje, Gedimino prospekte. Liepos antrąją vyko traukiniu Vilnius–Pabradė, išvykimo laikas – 10.45 val., vagono taip pat negali patikslinti. Liepos trečiąją lankėsi Antakalnio poliklinikoje. Šiuo metu identifikuota ir izoliuota 11 sąlytį turėjusių asmenų“, – kalbėjo NVSC atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

NVSC taip pat surinko daugiau duomenų apie kelis šventinį savaitgalį nustatytus atvejus.

„Sekmadienį koronavirusą patvirtinus Visagino socialinės globos namų darbuotojui, socialinėje aplinkoje nustatyti devyni sąlytį turėję asmenys, globos namuose – 10 darbuotojų ir 31 gyventojas. Darbuotojai izoliuoti, pacientai pagal galimybes atskirti, taip pat suorganizuotas darbovietėje sąlytį turėjusių asmenų testavimas – visų atsakymai yra neigiami“, – sakė ji.

„Pirmadienį virusą patvirtinus „Maximos“ bazės darbuotojai, nustatyta, kad ji turėjo sąlytį su septyniais kolegomis, o namuose – su dviem asmenimis. Be to, susirgęs asmuo birželio 27 dieną dalyvavo jubiliejuje Miškinių kaime, kuriame buvo apie 17 žmonių. Kolegos ir namiškiai – izoliuoti. Aplinkybės, kad užsikrėtusioji dalyvavo gimtadienyje, išaiškintos tik šiandien, todėl specialistai dabar bando susisiekti su gimtadienio dalyviais. Moters užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios“, – pridūrė NVSC atstovė.

Antradienio duomenimis, koronavirusas iš viso nustatytas 1844 žmonėms, tebeserga 207 asmenys, 1547 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 užsikrėtusieji, dar 11 mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo birželio pirmos Lietuvoje registruoti 38 įvežtiniai atvejai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų