REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Lietuvoje, Mažeikių rajone, tarnybos metu nušautas tyrėjas Saulius Žymantas. Deja, tai nėra nei pirmas, nei, veikiausiai, paskutinis atvejis, kuomet vykdydami savo pareigas žūsta policijos pareigūnai. Portalas tv3.lt kviečia prisiminti kelias skaudžias istorijas, kuomet pareigūnai paaukojo savo gyvybes darbo metu. 

Penktadienį Lietuvoje, Mažeikių rajone, tarnybos metu nušautas tyrėjas Saulius Žymantas. Deja, tai nėra nei pirmas, nei, veikiausiai, paskutinis atvejis, kuomet vykdydami savo pareigas žūsta policijos pareigūnai. Portalas tv3.lt kviečia prisiminti kelias skaudžias istorijas, kuomet pareigūnai paaukojo savo gyvybes darbo metu. 

REKLAMA

Penktadienį nuo įtariamojo kulkos žuvo 1980-aisiais gimęs Mažeikių rajono policijos komisariato tyrėjas Saulius Žymantas. Policijos pareigūnas nužudytas tarnybos metu, kuomet atvyko patikrinti informacijos apie Mažeikių rajone smurtaujantį vyrą. S. Žymantas su kartu atvykusia pareigūne pasitikti šūviais. Policijos pareigūnei sužeista koja.

Beveik 19 metų policijoje tarnavęs S. Žymantas buvo vienas geriausių šalies kinologų, ne kartą užėmęs prizines vietas įvairiose policijos kinologų varžybose. Šeima neteko mylinčio vyro ir tėvo.

REKLAMA
REKLAMA

Nušovė iš pasalų

Ankstyvą 1993-ųjų pavasarį nusikaltėliai iš pasalų nušovė juos sekusį Šiaulių rajono policijos komisariato vyresnįjį policininką kinologą 27-erių Arvydą Milašauską.

REKLAMA

Tragiškas išpuolis įvyko kovo 6-ąją, apie 21.40 val., Šiaulių rajone esančiame Drąsučių kaime.

Jaunas pareigūnas buvo mirtinai sužeistas šūvio į galvą.

Nužudė, kad pasipuikuotų prieš merginas

1995-ųjų naktį iš rugsėjo 25 į 26 dieną poste prie Kryžių kalno nušautas ten budėjęs Šiaulių rajono policijos komisariato viešosios policijos policininkas 22-ejų Tomas Naumovas. Jį pakirto mirtinas šūvis į krūtinę.

Pareigūnas budėjo metais anksčiau įrengtame poste, kur turėjo saugoti Kryžių kalną nuo vandalų. Kiek vėliau paaiškėjo, kad T. Naumovą nušovė nepakaltinamu pripažintas vyras, norėjęs prieš pažįstamas merginas pasipuikuoti iš nužudyto pareigūno pagrobtu tarnybiniu automatu.

REKLAMA
REKLAMA

Žudikas T. Naumovą poste aptiko miegantį. Kai šis pabudo ir čiupo šalia stovėjusį automatą, žudikas liepė jį mesti, bet pareigūnas nesutiko. Nespėjęs nuspausti automato gaiduko, T. Naumovas parblokštas šūvio į krūtinę, tuomet užpuolikas jam trenkė ginklu per galvą, pavogė automatą ir spruko.

Jaunos pareigūnės kūną vilko kilometrą

2015 m. rugsėjo 4 d. naktį girto vairuotojo vairuojamas vilkikas Radviliškyje parbloškė ir mirtinai sužalojo Radviliškio rajono policijos komisariato Patrulių būrio patrulę 20-ies Ligitą Baniulytę, tąnakt su kolegomis tikrinusią į miestą įvažiuojantį transportą. Pareigūnė priesaiką buvo davusi tik prieš mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Baniulytė tą naktį kelkraštyje sustabdė automobilį „Ford Mondeo“ patikrinti vairuotojo dokumentus, tačiau į automobilį rėžėsi vilkikas. Girtas avariją sukėlęs vairuotojas nesustojo ir spruko iš įvykio vietos, bet paskui jį leidosi kartu su L. Baniulyte budėję pareigūnai.

Dviem pareigūnams vilkiką pavyko sulaikyti netrukus. Kartu su mašina aptiktas ir sumaitotas jaunos pareigūnės kūnas – pasirodo, kad vilkikas jį keliu vilko dar kilometrą.

Girtas vilkiką vairavęs 39-erių Pakruojo rajono gyventojas Gintaras Badauskas buvo nuteistas penkerių metų laisvės atėmimo bausme.

Nužudė, bandydamas pasipriešinti

15 metų policijos pareigūnu dirbęs Telšių apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro vyriausiasis patrulis Liudas Šimkus žuvo 2016 metų rugpjūčio 12 d. Jam buvo 36-eri.

REKLAMA

Tą vakarą Tryškių miestelio gyventoja išsikvietė policiją, bijodama jai grasinančio sūnaus, kuris, peiliu sužalojęs šunį, pareiškė padegsiąs motinos namus. Pagal iškvietimą atvykęs L. Šimkus kartu su porininke bandė sutramdyti siautėjantį vyrą, naudojo elektrošoką, paskui bandė surakinti antrankiais.

Besipriešindamas pareigūnui, vyras jį puolė peiliu ir mirtinai sužalojo į kaklą.

L. Šimkus kartu su žmona augino du mažamečius vaikus.

Nelaimė kelyje

2017 m. sausio 24 d. kelyje Pagėgiai–Klaipėda skubių siuntų mikroautobusas išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su policijos tarnybiniu automobiliu. Tragiškos nelaimės metu žuvo automobilį vairavęs Pagėgių policijos komisariato vyriausiasis patrulis 34-erių Tomas Srūgys.

REKLAMA

T. Srūgys buvo vienas geriausių Tauragės apskrities policijos pareigūnų, 2016 m. nugalėjęs geriausio Tauragės apskrities viešosios policijos pareigūno konkurse ir atstovavęs savo apskritį respublikiniame konkurse. Jo darbo stažas buvo 11 metų ir 11 mėnesių.

„Netekome savo šeimos nario, visos policijos bendruomenės vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą Tomo artimiesiems“, – taip tąkart užuojautą išreiškė tuometinis policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų