REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Janušonis: mūsų problema buvo komunikacija

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis teigia, jog ligoninės pagrindinė problema buvo nepakankama komunikacija, o jis pats sako besijaučiąs užgriūtas šmeižto lavinos.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis teigia, jog ligoninės pagrindinė problema buvo nepakankama komunikacija, o jis pats sako besijaučiąs užgriūtas šmeižto lavinos.

REKLAMA

„Mūsų ligoninė turi problemų: turbūt didžiausia yra, žinoma, baimė žmonių, panika, ir kai kurių medikų, gydytojų vengimas dirbti su COVID-19 pacientais. (...) Tačiau didžiausia turbūt problema mūsų, gal ir kitų, tai yra komunikacija: šiandieną mus kritikuoja ir, manau, teisingai, dėl komunikacijos, dėl nepateikimo patikrinimo rezultatų, pavėlavimo, ir panašiai“, – Klaipėdos savivaldybės tarybos nariams ketvirtadienį sakė jis.

„Su komunikacija yra prastai, kadangi žmonių pas mus yra daug, kiekvienam nepaskambinsi, elektroninio pašto ne visi skaito. Tai yra blogai, mėginame mes tą gerinti“, – kalbėjo ligoninės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasigirdus raginimų vadovą nušalinti,V. Janušonis sako, kad gerbs bet kokį sprendimą ir nesilaiko įsikibęs kėdės, bet pabrėžė, jog jaučia atsakomybę už ligoninę.

REKLAMA

„Mano garbės supratimas, mano gyvenimo ir darbo principai neleidžia taip imti, nusileisti šitam šmeižto, melo, neigiamos informacijos organizuotai lavinai“, – tvirtino jis.

Vadovas žadėjo gerbti tokius sprendimus, kokius taryba ir meras priims jo ar ligoninės atžvilgiu.

Praėjusios savaitės pabaigoje dėl infekcijų kontrolės pažeidimų sustabdyta didelės dalies Klaipėdos universitetinės ligoninės skyrių veikla. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga užsiminė, jog dėl nustatytų pažeidimų svarstoma kreiptis į teisėsaugą.

Ligoninės steigėja yra Klaipėdos miesto savivaldybė. Jos meras Vytautas Grubliauskas anksčiau yra sakęs, jog sprendimai dėl ligoninės vadovų atsakomybės galės būti priimti susipažinus su ministerijos išvadomis bei ketvirtadienio posėdyje išklausius ligoninės vadovą.

REKLAMA
REKLAMA

A. Veryga pirmadienį pranešė, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo kilę daug rizikos tiek personalui, tiek pacientams užsikrėsti, tinkamai neorganizuota infekcijų kontrolė. 

Ministro teigimu, nesutapo Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui ir į ligoninę nuvykusiems ekspertams pateikti duomenys dėl užsikrėtusio personalo ir pacientų, neužkirstas kelias kontaktuoti darbuotojams, dirbusiems su infekuotais pacientais ir nedirbusiems su jais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų