REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sinoptikai sako, kad orai savaitgalį ir artimiausią naktį gali būti išties nerimastingi – jau šiąnakt vėjas gali gerokai sustiprėti. Be to, pranešama, kad pajūryje dėl didelio vėjo gali būti ribojama netgi laivyba.

Sinoptikai sako, kad orai savaitgalį ir artimiausią naktį gali būti išties nerimastingi – jau šiąnakt vėjas gali gerokai sustiprėti. Be to, pranešama, kad pajūryje dėl didelio vėjo gali būti ribojama netgi laivyba.

REKLAMA

Šeštadienio naktį jie dar nebus labai prasti – vakare palis rytinėje šalies dalyje, čia kai kur gali būti ir šlapių snaigių, vėliau tai šen tai ten palašnos dar, tačiau iš tiesų kritulių nebus daug. Pamažu stiprės pietvakarių vėjas. Jis prasklaidys debesis, gali atsirasti pragiedrulių ir plikledžio.

Rytoj pietvakarių vėjas ir jo gūsiai stiprės vis labiau. Ypač smarkus jis bus šalies vakaruose, pajūrį vėl ims talžyti audringos Baltijos bangos. Su vėju atlėks ir krituliai, vietomis gausūs. Vyraus lietus, bet gali būti ir šlapio sniego.

„Kitaip tariant, šeštadienį orai skatins likti namie. Naktis dar bus įprasta, palis nedaug, kur nors galimas plikledis, tačiau dieną kaip reikiant įsismarkaus pietvakarių vėjas. Kartu su vėju atlėks ir lietaus debesys, o vietomis žada lyti išties gausiai. Šlapios snaigės irgi galimos. Pajūryje bus tikra audra. Naktį vyraus 1-3 šilumos, rytuose kai kur apie 0, dieną šils iki 3-6, pietuose galbūt 7 šilumos“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio naktis dar gali būti audringa, bet dieną vėjas aprims. Naktis bus su lėtai rimstančiais mišriais krituliais, dieną jų bus mažai. Naktį vyraus 1-3, dieną 3-5 laipsniai šilumos. Pirmadienio naktį mišrių kritulių bus visur, dieną tik vietomis, be to, gali ir saulė pro pragiedrulius nušvisti. Visgi daug džiaugsmo ji nesuteiks, nes vis dar bus vėjuota. Naktį kai kur gali būti menko šaltuko, dieną vyraus 4-5 laipsniai šilumos.

REKLAMA

Dienos bus neramios

Vilniaus universiteto Hidrologijos ir klimatologijos katedros docentas Gintautas Stankūnavičius taip pat pastebėjo, kad orai artimiausiomis dienomis bus tikrai neramūs. 

„Lietuvos pajūryje taip pat bus vėjuota: šiandien pūs stiprus pietų, savaitgalį pietvakarių-vakarų ir antradienį – pietvakarių vėjas. Rytoj vėjo greitis pajūryje pasieks stiprios audros kriterijų – maksimalus greitis gūsiuose sieks 25–27 m/s. Klaipėdos sąsiauryje tikriausiai bus apribota laivyba. Stiprus pietvakarių vėjas rytoj laukiamas ir kituose Lietuvos regionuose (iki 17–20 m/s), tačiau gūsiuose jis nesieks stipriai audrai būdingų reikšmių. Krituliai numatomi beveik kasdien, pajūryje daugiausia lietus, o kitur lietus ir šlapias sniegas. Daugiausia kritulių numatoma šeštadienį, antradienį ir ketvirtadienį“, – teigė G. Stankūnavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų