REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Klaipėdoje baigtas didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl organizuotos grupuotės vykdytų nusikaltimų (nuotr. Lietuvos policija)

Klaipėdos teisėsauga ketvirtadienį pranešė baigusi didelės apimties ikiteisminį tyrimą, kuriame keturi asmenys kaltinami vagystėmis iš automobilių.

6

Klaipėdos teisėsauga ketvirtadienį pranešė baigusi didelės apimties ikiteisminį tyrimą, kuriame keturi asmenys kaltinami vagystėmis iš automobilių.

REKLAMA

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities policija, grupuotės branduolį sudarė nuolat su organizuotu nusikalstamumu siejami, didele kriminaline patirtimi, konspiracijos taisyklių laikymusi bei ypatingu atsargumu pasižymintys asmenys.

Įtariama, kad keturi 35-45 metų amžiaus klaipėdiečiai net tik profesionaliai maskavo savo nusikalstamą veiką, atjungdavo automobilių apsaugines signalizacijas skeneriais, nustatančiais signalizacijos radijo ryšio signalų dažnius, bet ir disponavo duomenimis apie teisėsaugos pareigūnų naudojamas transporto priemones.

Vagystės buvo vykdomos itin subtiliai – iš užrakintų automobilių be įsilaužimo žymių buvo grobiami įvairūs palikti daiktai: kompiuteriai, fotoaparatai, kitos elektronikos prekės, asmenų dokumentai. Nukentėję asmenys ne iš karto pastebėdavo, jog buvo apvogti.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai buvo gviešiamasi iš užsienio šalių atvykusių poilsiautojų turto, tačiau nevengta savintis ir tautiečiams priklausančios nuosavybės.

2016 metų vasarą Palangoje buvo apvogta į festivalį atvykusi lietuvių kilmės Švedijos reperė Silvana. Ilgapirščiai iš dainininkės naudoto automobilio pavogė koncertinės įrangos, elektronikos prietaisų ir kitų daiktų už daugiau kaip 30 tūkst. eurų.

REKLAMA

Įtariama, kad organizuotos grupės nariai įvykdė ne mažiau kaip 15 vagysčių iš automobilių, kurių metu bendra pavogto turto vertė sudaro apie 60 tūkst. eurų.

Grupuotės nariai su įkalčiais sulaikyti 2017 metų rugsėjį, jie sulaikomi mėgino priešintis teisėsaugos pareigūnams.

Atlikus kratas įtariamųjų gyvenamosiose vietose, konspiraciniuose sandėliuose-garažuose, rasta ir paimta įranga, skirta vykdyti nusikalstamas veikas – įrankiai automobilių atrakinimui, signalizacijų skeneriai, radijo ryšio stotelės, radijo ryšio slopintuvai.

REKLAMA
REKLAMA

Kratų metu taip pat rasti iš asmenų pavogti daiktai – fotoaparatai, kompiuterinė technika, dokumentai, valstybiniai numeriai, raktai.

Vienam grupuotės nariui papildomai inkriminuojamas neteisėtas disponavimas nešaunamuoju ginklu ir asmens dokumento įgijimas bei laikymas neturint teisėto pagrindo.

Šiuo metu kaltininkams paskirtos kardomosios priemonės – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Vieno iš keturių įtariamųjų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas, nes kaltininkas šių metų pavasarį Norvegijoje buvo nuteistas dėl šioje šalyje su bendrais įvykdytos vagystės ir šiuo metu atlieka vienų metų laisvės atėmimo bausmę Norvegijos įkalinimo įstaigoje.

Už svetimo turto pagrobimą, dalyvaujant organizuotoje grupėje arba didelės vertės svetimo turto pagrobimą baudžiama laisvės atėmimu iki 8 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų