REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako paprašęs Baltarusijos ambasadoriaus galimybės tiesiogiai gauti Astravo atominės elektrinės aplinkos stebėsenos duomenis.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako paprašęs Baltarusijos ambasadoriaus galimybės tiesiogiai gauti Astravo atominės elektrinės aplinkos stebėsenos duomenis.

REKLAMA

Anot R. Šimašiaus, susitikime ketvirtadienį su naujuoju ambasadoriumi Valerijumi Boranovskiu jis dar kartą priminė, jog Lietuva nėra patenkinta statoma elektrine ir yra susirūpinusi dėl jos saugumo bei paprašė tiesioginės prieigos prie duomenų.

„Ambasadorius bandė pasakoti, kad viskas su ja gerai. Aiškiai informavau, kad mums natūraliai trūksta pasitikėjimo, ar tikrai ten viskas gerai. Ambasadorių informavau, kad jeigu jie jau ruošiasi tą atominę elektrinę paleisti, kam mes visiškai nepritariame, tai gamtosauginius duomenis norėtumėme matyti online, visą laiką, vietoje, o ne per kažkokią informavimo sistemą“, – BNS teigė meras.

„Natūralu, kad pasitikėjimo kol kas nėra ir jį didinti gali tik pilnas informacijos atskleidimas“, – sakė jis.

Anot R. Šimašiaus, atsakydamas į ambasadorius kvietimą palaikyti draugiškus santykius, jis pabrėžė Baltarusijos savarankiškumo klausimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsakiau, kad kaimyniškus santykius norime palaikyti ir jog labai norėtųsi, kad Baltarusija būtų savarankiška šalis, o ne Rusijos satelitas“, – tvirtino Vilniaus meras.

REKLAMA

Prieš maždaug du dešimtmečius metų Vilnius ir Minskas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį tarp sostinių, tačiau, anot R. Šimašiaus, šiuo metu joks bendradarbiavimas nevyksta.

„Tiesą sakant, kadangi esu paskelbtas persona non grata Rusijoje, tai net nesu tikras, ar galėčiau netgi važiuoti į Baltarusiją. Aiškumo nėra, tai ambasadorius apie tai nieko negalėjo pakomentuoti. Ambasadoriui taip pat sakiau, kad bendradarbiavimas yra kartais apsunkintas labai skirtingo požiūrio į vertybes, žmogaus teises ir demokratiją“, – sakė jis.

Lietuva teigia, kad už 50 kilometrų nuo Vilniaus esanti Astravo atominė jėgainė Baltarusijoje statoma nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos reikalavimų. Baltarusija tokius priekaištus atmeta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų