REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prie opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) jungiasi Bronislovas Matelis.

 Prie opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) jungiasi Bronislovas Matelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prie mūsų frakcijos jungiasi kolega B. Matelis, su kuriuo darbavomės būdami dar ne tokia organizuota mažuma, kai jis vadovavo Mišriai grupei“, – po frakcijos posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis.

REKLAMA

„Aš manau, mes tęsime, ką darėme ir anksčiau, ir dėl ko aš atėjau į šitą frakciją, tai mūsų vertybinės nuostatos. Man kaip buvusiam žurnalistui išties svarbu žodžio laisvė, svarbu, kad valdantieji jau keletą metų bando kištis į visuomeninio transliuotojo turinį, džiaugiuosi, kad mums tai pavyko sustabdyti“, – sakė naujas frakcijos narys B. Matelis.

Su B. Mateliu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija auga iki 34 narių. B. Matelis iki šiol priklausė Seimo narių mišriai grupei, anksčiau – „valstiečiams“.

REKLAMA
REKLAMA

B. Matelis į Seimą išrinktas kaip nepriklausomas kandidatas vienmandatėje apygardoje, nors kaip nepartinis buvo įrašytas ir į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą.

„Valstiečių“ frakciją B. Matelis paliko dar kadencijos pradžioje, kritikuodamas frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio elgesį kilus skandalui dėl tuometinės jo pavaduotojos Gretos Kildišienės.

Konservatorių vadovas G. Landsbergis taip pat patvirtino, kad frakcija iš esmės pritarė M. Adomėno, kuris irgi sulaukė kvietimo jungtis prie konservatorių, grįžimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vyko diskusija frakcijoje, yra principinis sutikimas dėl M. Adomėno, tik tiek, kad jis pats šiandien negalėjo dalyvauti frakcijos posėdyje, ir nuspręsta kitame posėdyje išgirsti jo prašymą prisijungti“, – sakė G. Landsbergis.

Su M. Adomėnu BNS susisiekti telefonu nepavyko. Anksčiau M. Adomėnas BNS sakė svarstysiantis konservatorių pasiūlymą.

TS-LKD Priežiūros komitetas prieš metus M. Adomėną pašalino iš partijos už ryšius su koncernu „MG Baltic“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų