Radioaktyvios žuvys, mėsa, „atšviežinta“ plaunant ją indų plovikliu, maisto produktai „be jokių E“, kuriuose gausu antioksidantų, emulsiklių, stabilizatorių, dažiklių, puriklių, tirštikių bei rišiklių ir kitokių apetitą žadinančių priemonių, saldainiai, nuo kurių vaikai pasidaro hiperaktyvūs ir nevaldomi – tokį prieššventinį stalą Jums ruošia LNK laida „24 valandos“. Tiksliau, tokį gausų nuodų asortimentą mums siūlo gamintojai ir prekybininkai, besidangstantys melagingais lozungais apie „sveiką maistą kaip pas močiutę“.
Maisto ir veterinarijos tarnybos bei Kauno technologijos universiteto specialistų, gydytojų, alergiškų vaikų mamų ir buvusios maisto prekių pardavėjos pasakojimas nepaliks vietos žurnalistinei išmonei. Apie tai, ką valgome kasdien, kalbėsime faktų kalba.
Sakysite, šia tema jau viskas pasakyta? Klystate. Tik gruodžio mėnesį Kauno technologijos universitete pradėjęs veikti modernus Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centras – pirmasis toks Lietuvoje. Tad faktus apie tai, ką valgome patys, ir kuo maitiname savo vaikus, pagrįsime mokslininkų išvadomis.
Daug ką, ypatingai žuvies mėgėjus, tikriausiai nuliūdins ir naujausi duomenys apie atominės elektrinės Japonijoje katastrofos pasekmes. „Iki šiol žuvyje turėjome dioksidinų ir sunkiųjų metalų, o dabar turėsime ir radiaciją. Skanaus“, ‒ ironizuoja laidos pašnekovė gydytoja.
„24 valandos“, kurias primygtinai rekomenduojame visiems, maistą perkantiems parduotuvėse, 17.30 per LNK su Goda Alijeva.