Purus mielinis vyniotinis su labai daug aguonų.
Ingredientai:
1 kg miltų
1,5 stiklinės pieno
30 g mielių
5 kiaušinių tryniai
5 g druskos
60 g cukraus
50 g margarino kepiniams
300 g aguonų
1 šaukštas vanilinio cukraus
Gaminimas:
Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiama pusė miltų ir išmaišoma. Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiamas ir paliekamas šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska, tryniai su cukrumi. Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų.
Aguonas gerai nuplauname ir išbrinkiname karštame vandenyje, po to aguonos nusunkiamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos.
Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, vanilinis cukrus.
Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame tešlą (1 cm), aptepame aguonomis, paliekant po 1cm nuo krašto neištepta.
Tešla suvyniojama, vyniotinis atsargiai perkeliamas į skardą siūle į apačią.
Kepama 220 laipsnių orkaitėje 40–50 min.