Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kadangi labai užsinorėjau Žemaičių blynų, tad sugalvojau paprastesnį ir greitesnį variantą – Žemaičių blynus įdaryti šviežių troškintų kopūstų įdaru. Rezultatas gavosi tikrai puikus, blynai išėjo tokie pat gardūs kaip ir su virta mėsa, tik šiuo atveju – vegetariški (kas tradicinei lietuvių virtuvei labai nebūdinga)“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

„Kadangi labai užsinorėjau Žemaičių blynų, tad sugalvojau paprastesnį ir greitesnį variantą – Žemaičių blynus įdaryti šviežių troškintų kopūstų įdaru. Rezultatas gavosi tikrai puikus, blynai išėjo tokie pat gardūs kaip ir su virta mėsa, tik šiuo atveju – vegetariški (kas tradicinei lietuvių virtuvei labai nebūdinga)“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

REKLAMA

Bulvių masei reikės: 8 vidutinio dydžio bulvių; 1,5 arb. š. druskos; 1 kiaušinio; 5 valg. š. miltų.

Įdarui: 2 saujų šiaudeliais supjaustyto kopūsto (žalesnės dalies); 1 vidutinio dydžio morkos (stambiai sutarkuota); 1 vid. dydžio svogūno; 50 g sviesto; 100 ml vandens; 200 g trintų pomidorų skardinėje arba pomidorų padažo; 1,5 arb. š. cukraus (jei naudosite pomidorų padažą tuomet nereikia); druskos, juodųjų pipirų, džiovintų krapų ir petražolių.

Apvoliojimui: 200 ml džiūvėsėlių; 0,5 arb. š. druskos; 0,5 arb. š. česnako granulių; 0,5 arb. š. džiovintų petražolių.

REKLAMA

Bulves išverdame su lupyna, paliekame atvėsti, nulupam, sutrinam iki vientisos masės. Į sutrintas bulves įmušame kiaušinį, suberiam druską, išmaišom gerai, po to sudedam miltus ir užminkome tešlą, jei labai limpa galima dar įdėti miltų. Reikia, kad tešla vos liptų prie rankų.

Supjaustytą kopūstą patriname stikline, kad išsiskirtų skystis. Svogūną susmulkiname. Keptuvę įkaitiname su sviestu, sudedame svogūną, morką, kopūstą, tuomet supilam vandenį, uždengę troškiname apie 15 min ant silpnos ugnies vis pamaišant.

Galiausiai į keptuvę supilame trintus pomidorus, cukrų, pagal skonį dedame prieskonių ir dar troškiname apie 10 min. Kopūstas turi būti gana minkštas, jei dar kietokas, galima įpilti daugiau vandens ir dar patroškinti. Kopūsto mišinį palikti atvėsti. Džiūvesėlius sumaišome su prieskoniais viename indelyje.

Šlapiomis rankomis formuojame blynelius: pirmiausia imame bulvių tešlos, suplojame delne apvalų blynelį, įdedame 1 valg. š. kopūsto įdaro užspaudžiame blynelį ir suformuojame pailgą žemaičio blyną, po to apvoliojame džiūvėsėliuose iš abiejų pusių ir kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos (tik kepant blynus atsargiai apverskite). Skaniausia su grietine ir spirgučių padažu!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

Žemaičių bynus galima bet kuo įdaryti:grybais,raugintais kopūstais,varškė....ir tikrai skanu
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų