Skaitytoja Neringa su mumis dalijasi gana egzotiškais receptais. Negaliu jų pati neišmėginti prieš spausdindama laikraštyje. Kadangi anakardžio riešutus labai mėgstu, suskubau išmėginti ir šį skaitytojos atsiųstą receptą. Galiu pasakyti tik tai, kad jį pasigaminti tiesiog būtina! Jis puikiai tiks jūsų šeimos savaitgalio pietums.
Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 3 nedidelių svogūnų, 2 skiltelių česnako, gabalėlio imbiero, pusės raudonos paprikos, 80 gramų šviežių ar šaldytų žirnelių, 50 gramų anakardžio riešutų, 2 šaukštų sojos padažo, 2 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų ar alyvų), 2 šaukštelių sezamų aliejaus.
Pirmiausiai supjaustykite vištieną vienodo dydžio gabalėliais ir ją pamarinuokite sojos padaže bent pusvalandį. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei pjaustytus svogūnus. Viską apkepkite keletą sekundžių, tačiau tai atsakingas darbas – reikia nuolat maišyti, kad neperkeptų. Tada į keptuvę sudėkite pjaustytą vištieną. Vištieną lengvai apkepkite. Sudėkite pjaustytą papriką bei maišant dar pakepinkite keletą minučių. Galiausiai sudėkite žirnelius bei riešutus ir viską pakepinkite dar 2 minutes. Prieš keliaujant šiam troškiniui į lėkštę, į keptuvę supilkite sojos padažą ir sezamų aliejų. Štai ir visa šio gardaus patiekalo paslaptis – skanaukite!