Reikės: 500 g vištienos krūtinėlės;
Kiaušinių plakiniui: 2 kiaušinių; 1 valg. š. šalto vandens; 0,5 arb. š. druskos; 0,5 arb. š. juodųjų pipirų
Džiūvėsėlių mišiniui: 1 stiklinės džiūvėsėlių; 0,5 stiklinės miltų; 1 arb. š. druskos; 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių; 1 arb. š. česnako miltelių; 1 arb. š. svogūno miltelių; aliejaus kepimui.
GAMINIMAS
Vištienos krūtinėlę padedame ant maistinės plėvelės, ant viršaus taip pat užtiesiame maistinę plėvelę ir vištieną gerai išmušame mėsos muštuku. Krūtinėlė turėtų būti ~1-1,5 cm storio. Tada krūtinėlę supjaustome į nedidelius kvadratėlius.
Viename inde išplakame kiaušinius su vandeniu, druska ir pipirais. Kitame inde sumaišome džiūvėsėlius, miltus ir prieskonius. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.
Imame po vieną vištienos gabalėlį, pirmiausia įmerkiame į kiaušinių plakinį, tada dedame į džiūvėsėlius ir kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gabalėliai įgauna auksinę spalvą.
Vištienos nereikia perkepti, kitaip gabalėliai bus kieti. Iškeptus vištienos gabalėlius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Patiekiame su mėgstamu padažu.
Šaltinis: Lithuanian in the USA