Turbo greitas plovas pagal Iloną: recepto prašė net anyta

„Visai nepasikuklinsiu ir parašysiu, plovą aš ruošiu puikiai. Prieš kelias savaites anyta ir klausė kaip ruošiu, tai dar vienas didelis įvertinimas, tiesa? Taigi, jei ieškote biraus, traškiais ryžiais su salstėlėjusiomis česnako skiltelėmis plovo, siūlau“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

Plovo ingredientai: 4 maišeliai plikytų ryžių; 500 gr mėsos; 3 vidutinės morkos; didelė česnako galva; 2 svogūnai; šaukštas grūdėtų garstyčių; 3–4 šaukštai pomidorų padažo; druska; pipirai; petražolės; raudonos paprikos miltelių; aliejaus.

Pirmiausia išverdame ryžius, taip kaip parašysiu! Į verdantį vandenį sudedame maišelius ir verdame lygiai 10 min. Viskas juos išimame ir leidžiame nuvarvėti. Mėsą supjaustome mažais kubeliais, pagardiname prieskoniais ir apkepame įkaitintame aliejuje ant didelės ugnies, kepame neilgai, vis maišydami, kol ant mėsos susidarys apkepusi plutelė apie 5 min.

Vidus mėsos turi būt žalokas, tik paviršius apskrudęs. Išimame mėsą, tuomet keptuvėje pakepiname svogūną, dedame per puse perpjautą česnaką ir tarkuotas morkas, viską gražiai apskrudiname iki auksinės spalvos. Imame skardą ir storasienį puodą kurį galima naudoti orkaitėje ir dedame ryžius, mėsą, kepintas daržoves, garstyčias, pomidorų padažą ir prieskonius, viską gerai permaišome. Statome į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę maždaug 20 min.


Rašyti komentarą...
I
Irena
2021-02-04 19:29:02
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tai ne plovas! Tai troškinys su ryžiais
Atsakyti
-3

R
Ramas333
2021-02-04 12:12:24
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nevadinkite ryžių košės plovu . Jau nusibodo . Plovo jūs turbūt gyvenime neragavus .
Atsakyti
-9

N
Na
2021-02-04 12:16:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
Gal ir skanu, bet plovu to nepavadinsi. Bet kuris tijras plovo virėjas padakys, kad viskas dedama sluoksniais ir jokiu būdu nemaišoma.
Atsakyti
-7

SKAITYTI KOMENTARUS (20)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų