Legendiniai Kėdainių blynai: traškūs išorėje su sultinga mėsa viduje

Blynai išėjo tikrai labai skanūs – tik iškepti buvo labai traškūs, o viduje slėpėsi sultinga mėsytė. Net seilės kaupiasi berašant“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Reikės: 6 didesnių bulvių; 1 kiaušinio; 1 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.

Įdarui: 300 g kiaulienos faršo; 0,5 mažo svogūno; 2/3 arb. š. druskos; 0,5 arb. š. česnako miltelių; 1/3 arb. š. džiovinto mairūno; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.

Įdaras – svogūną supjaustome labai smulkiai. Visus faršui skirtus ingredientus sumaišome viename dubenyje ir atidedame į šalį. Bulves sutarkuojame, supilame į sietelį ir nuvarviname didžiąją dalį skysčio pamaišydami bulves sietelyje. Tada tarkuotas bulves sudedame į dubenį, sumaišome su kiaušiniu, druska, pipirais.

Keptuvėje ant silpnesnės vidutinės ugnies įkaitiname pora šaukštų aliejaus, dedame gerą šaukštą tarkuotų bulvių, tada plonu sluoksniu uždedame faršo ir ant viršaus užpilame šaukštą tarkuotų bulvių. Kiekvieną blyno pusę kepame apie 6-7 minutes.

Jei blynai greitai kepa ir svyla, sumažinkite ugnį. Turėkite omenyje, kad didesnis, storesnis blynas keps šiek tiek ilgiau. Kai reikia įpilame aliejaus. Taip iškepame visus blynus. Patiekiame su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus visiems!


Rašyti komentarą...
R
Rūta
2021-02-05 10:34:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tokie blynai jau buvo kepami tarybiniais laikais,visada vadinosi Kėdainių blynais.Labai skanūs.
Atsakyti
0

N
Nesveikas
2021-02-04 02:50:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kodėl būtent Kėdainių?
Atsakyti
-1

P
Pas mus
2021-02-04 13:12:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
vadina kaisiadorietiskais blynais
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų