Traškūs bulviniai blynai pagal Odetą: puikiu receptu dalijasi su visais

„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

Bulvinių blynų ingredientai: 2 kiaušiniai, 2 šaukštai miltų, 1/4 šaukštelio kepimo miltelių, 1/2 šaukštelio druskos, 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 6 didelės bulvės, 1/2  svogūnos, 50 gr fermentinio sūrio, aliejaus kepimui.

Dideliame dubenyje išplakite kartu kiaušinius, kepimo miltelius, miltus, druską ir pipirus. Bulves sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek nuspauskite. Dėkite sutarkuotą svogūną ir tarkuotą fermentinį sūrį.

Į bulvių masę supilkite kiaušinių – miltų masę ir gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir su šaukštu formuokite blynus. Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai iškepa. Tiekite su pasirinktu padažu.

 


Rašyti komentarą...
G
Gal yra idomiau
2021-04-16 14:37:31
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tik nesuprantu, kam dar čia kepimo milteliai ( ar dar mažai chemikalų valgot?) Ir to sūrio nereikia.!!!..???
Atsakyti
0

D
Durnių gydytojas
2021-04-15 12:19:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
Elektrinis Dviratis ir dviratė . Koks sudetingumas ji vairuoti?
Atsakyti
-2

R
Ramuma
2021-04-23 11:40:48
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kiekvienas žmogus,kepa blynus taip kaip nori
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų